25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Dreft Next Generation natječaj za mlade dizajnere

Dreft Next Generation natječaj je za mlade dizajnere u sklopu Dreft Fashion Weeka koji pobjedniku...

Dreft Next Generation natječaj za mlade dizajnere

Dreft Next Generation natječaj je za mlade dizajnere u sklopu Dreft Fashion Weeka koji pobjedniku poklanja gotovinsku karticu u iznosu od 1,000 Eura za izradu i prezentaciju kolekcije na sljedećem DFWZ-u.

Mladi, kreativni, talentirani i potencijalni epiteti su koje često čujemo u modnom svijetu. Nažalost, ponekad ti isti dizajneri ili budući dizajneri egzistiraju samo jednu sezonu i svoju kreativnost usmjere prema drugom cilju. Dreft Fashion Week Zagreb ove će godine započeti kampanju pronalaska upravo takvog modnog kreativca i pružiti mu financijska sredstva kojima može ostvariti upravo taj cilj – vlastitu kolekciju.

Dreft Black Card gotovinska je kartica u iznosu od 1000 Eura koja mladom dizajneru omogućava kupnju potrebnog materijala za izradu iste. Ovom jednokratnom stipendijom dizajneru će se pomoći ne samo izraditi, već i plasirati prvu kolekciju za prodaju, te olakšati svakodnevne troškove studija. Od 1. – 25. travnja studenti se pozivaju da pošalju crteže/skice modela svoje kolekcije SS 2013 (5 ili 10 modela) na temu Dreft Black zajedno sa svojom slikom, preslikom prve stranice indeksa i kratkom biografijom na info@fashionweekzagreb.com. Ovisno o broju skica koje dizajneri pošalju, odlučuju se ili za predstavljanje u Dreftovom korneru (5 modela) ili za reviju na predstojećem Dreft Fashion Weeku Zagreb (10 modela) u studenom.

Glasanje će se odvijati na službenoj web stranici Dreft Fashion Weeka od 25.04 – 11.05. gdje će posjetitelji izabrati 2 finalista natječaja. Konačnog pobjednika odlučiti će tročlani stručni žiri, a vrijedna nagrada dizajneru će biti uručena na posljednjem danu DFWZ-a. Dreft Fashion Week Zagreb ove se sezone održava od 10. – 12. svibnja 2012.

S obzirom da su Dreft i Fashion Week Zagreb ugovoreni partneri i iduće 4 sezone, namjera Dreft Next Generation natjecanja je svake sezone pružiti financijsku pomoć jednom, mladom,kreativnom dizajneru za izradu i prezentaciju prve kolekcije.