19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako se ponašati u prvom redu na modnoj reviji

Odlazak na modnu reviju uvijek je bio zanimljiv društveni događaj, ali zna biti i vrlo iritantan ukoliko pokraj vas sjedi osoba bez kulture i manira...

Pravila ponašanja u prvom redu na modnoj reviji

Odlazak na modnu reviju uvijek je bio zanimljiv društveni događaj, ali zna biti i vrlo iritantan ukoliko pokraj vas sjedi osoba bez kulture i manira. I dok pravila ispod mogu biti korisna za one koji prvi put idu na reviju, mogu ih pročitati i oni koji su redoviti gosti na modnim revijama, ali svejedno još uvijek nisu usvojili osnovna znanja kako se ponašati.

Osobe u prvom redu ne bi trebale pružati ili prekrižiti noge prema pisti, jer to može zasmetati fotografima, te tijelo ne bi trebale naginjati naprijed, jer to smeta onima koji sjede pokraj vas i ometa pogled.

Pisanje sms poruka dok sjedite u prvom redu još je jedan veliki NE. Vikanje ili zviždanje za modelima koje poznajete također nije pristojno.

Grant Capriotti, jedan od poznatijih producenata modnih revija, savjetuje: “Kada sjedite u prvom redu modne revije sastavni ste dio showa. Prihvatite to i okrenite to u svoju prednost, kao priliku da istaknete sebe na pozitivan način i poduprete dizajnera kojeg ste došli gledati“.

Sunčane naočale, ako je revija u zatvorenom, su također promašaj. Osim ako ste Anna Wintour, skinite ih. Za ono što vi gledate pet minuta dizajneru su trebali dani napornog rada, pa pokažite prema tome poštovanje.

Pripazite da u prvi red ne donosite velike torbe ili nešto što bi se moglo prosuti po pisti. Budite ljubazni i točni. Razgovor svedite na minimum, te nemojte za vrijeme revije mahati prijateljima koji sjede s druge strane piste. Pozdravite ih prije ili poslije revije.

Ako ste novinar svoja računala i ostali pribor koristite suptilno, a ako fotografirate nemojte mobitele, kamere i fotoaparate dizati iznad razine svoje glave, jer tako nećete usrećiti one iza sebe.

Dajte sve od sebe da se usredotočite na reviju, a ne Facebook, čak i ako jedva čekate da stavite svoju fotografiju.

Nemojte kasniti, čak i ako ste vrlo važna osoba, ostali vjerojatno nisu došli gledati vas, nego reviju.

Nemojte zijevati ili negodovati na reviji. Nitko vas ne tjera da tu sjedite, već unaprijed se informirajte i provjerite što možete očekivati od neke revije, pa ako niste ljubitelj nekog dizajnera i ne cijenite njegov rad, nema smisla ni da tu sjedite. Ali nemojte ni otići za vrijeme revije, jer je to krajnje nepristojno. Izdržite tu reviju, a zapamtite za ubuduće koje revije ćete radije preskočiti nego pogledati.