35 najboljih modnih savjeta svih vremena

moda_2

35 najboljih modnih savjeta svih vremena

1.    Dobra bijela košulja je neizostavan komad. Odlično pristaje uz jeans, kao i hlače na peglu, ali i suknje.

2.    Modni dodaci neka budu u živahnim bojama. To će učiniti neutralnu bazu dotjeranom. Ako ste hrabriji, cipele i torba neka budu u dvije jarke, ali komplementarne boje.

3.    Ako vam se nešto sviđa slobodno kupite još jedan komad. Ako funkcionira zbog čega preispitivati?!

4.    Tajna formula za udobnost je 95 % pamuka, 5 % likra. I traper hlače da bi bile udobne trebaju imati bar 2 posto likre.

5.    Iste hlače ne možete nositi i na visoke potpetice i na ravne cipele. Kada kupujete odlučite se za jednu opciju i držite se odabira.

6.    Stavite šal jer on može transformirati najobičniju pamučnu majicu u dotjeran look, a elegantnu haljinu učiniti ležernom.

7.    Kožu pokazujte pametno. Odlučite se za jedan, samo jedan, dio tijela koji ćete otkriti  jer će u protivnom nestati misterije.

8.    Nosite torbu dijagonalno preko tijela, jer ćete se tako kretati nesmetano, te imati slobodne ruke.

9.    Nemojte kupovati odjeću za koju se nećete brinuti. Ako znate da nikad ne perete odjeću na ruke, nemojte kupovati ono što se ne može prati u perilici.

10.    Prihvatite svoj oblik tijela. Ako imate veliki trbuh nemojte nositi haljine koje naglašavaju struk i sl.

11.    Prije kupovine napravite popis. Ne onoga što trebate, nego 10 omiljenih komada koje imate u ormaru. To će vam pomoći da ne potrošite novac na odjeću koja vam ne ide uz ono što volite (ili podsjetiti npr. da nikad ne nosite cvjetni uzorak).

12.    Pripremite se za garderobu. Npr. ako kupujete vrlo važnu haljinu odjenite steznjak, te ponesite visoke potpetice.

13.    Uvijek se prije izlaska provjerite u ogledalu i nemojte izaći dok ne budete zadovoljni onim što vidite. Svaki izlazak je važan.

14.    Smanjite broj traper hlača jer one uvijek bolje pristaju kada vas zategnu.

15.    Očistite ormar. On bi trebao disati, a vi biste trebali jasno vidjeti sve što imate u njemu. Izbacite sve ono što niste odjenuli zadnjih godinu dana.

16.    Nosite ogrlice. Možete multiplicirati ogrlice od istog materijala, ili još bolje kontrirati. Ogrlice u slojevima uvijek dobro izgledaju.

17.    Procijenite podstavu. Najčešće se kvaliteta odjeće može pogoditi po kvaliteti podstave.

18.    Možda ste to ipak vi. Ako stalno mislite za neku odjeću u izlogu kako je slatka, a nije za vas, promijenite mišljenje. Možda je ipak za vas.

19.    Pokažite odanost nekom brandu ili dizajneru, jer najčešće komadi iz jedne sezone odlično idu uz komade sljedeće.

20.    Kada niste sigurni, nosite bež visoke potpetice koje idu uz vaš ton kože. One su uvijek odličan izbor.

21.    Kada nosite bijelo uzmite u obzir da je uvijek prozirnije danju nego ako isti odjevni predmet nosite navečer.

22.    Pruge su odličan odabir za vikend. Daju opušten, a istovremeno dotjeran look.

23.    Osvježite gumbe. Ponekad su jedini problem na dobroj košulji ili odjelu staromodni gumbi. Promijenite ih sami ili odnesite krojaču.

24.    Nikad nemojte kupiti dosadan kaput. Toliko ljudi vidi samo vaš kaput, pa čak ako i nosite nešto savršeno ispod njega, oni to nikad neće znati.

25.    U ormaru biste trebali imati bar jednu stvar leopard uzorka. On je bezvremenski, dovoljno uzbudljiv, a uvijek glamurozan.

26.    Nemojte izvlačiti staru odjeću iz skladišta. Moda se vraća, ali nikad na isti način. Kombinezon iz 2011. nije isti kao kombinezon iz sedamdesetih.

27.     Nemojte kupovati jeftinu odjeću ako je ne volite. Bez obzira što nešto košta samo 39 kuna, ako vam nije u potpunosti sjelo, nećete se udobno u tome osjećati.

28.    Minimalizirajte struk širokim remenom. Nemojte ga spuštati na bokove.

29.    Dodajte element iznenađenja. To može biti motociklistička jakna na svečanu haljinu ili vibrantni remen. Kontrasti čine vaš izgled savršenim.

30.    Ako imate ograničen budžet potrošite ga na cipele i torbu. Dobre cipele i torba čine vas opuštenijima po pitanju ostatka odjeće.

31.    Uparite široko s uskim. Rijetko kome dobro stoji šlampava odjeća, pa ako imate neki širi omiljeni komad, uvijek ga nosite na uski ostatak odjeće.

32.    Odijevajte se za prvu klasu. Nemojte gledati kako žene u vašem okruženju izgledaju, nego kako biste vi htjeli izgledati. Nemojte sputavati svoje potencijale zbog toga što vaše prijateljice nemaju volje za uređivanje.

33.    Kreirajte svoj lookbook. Dobili ste komplimente danas? Slikajte se mobitelom. Tako ćete imati brzi podsjetnik sljedeći put kada ste u žurbi i ne znate što biste odjenuli.

34.    Odijevajte se u skaldu sa svojim tijelom, a ne godinama. Imate zategnuta ramena za majicu bez naramenica? Noge tonirane za šorc? Slobodno pokažite ono što imate – dok još imate.

35.    Ali pazite da ne zaostanete u prošlosti. Frizura koja vam je odlično pristajala prije deset godina danas sigurno izgleda demode, a svilena suknja u kojoj ste izgledali tako slatko s 25,  u četrdesetoj može izgledati zapušteno.


Komentari

Odgovori

*