Muškarci sve zainteresiraniji za kozmetiku

Acqua-di-Gio

Nove ankete pokazuju kako moderne muškarce sve više zanima kozmetika i kako se povećava njihova briga o izgledu.

Do sada su se uglavnom muške kozmetičke torbe sastojale od proizvoda za i poslije brijanja, parfema i sredstava za izbjeljivanje zuba. Međutim, prema provedenim anketama, sada sve češće koriste kreme za njegu kože, a posebno su u modi unisex kozmetičke linije. Učinci koje muškarci očekuju od svojih krema su hidratacija, sprječavanje bora i osvježavanje umorne kože.

Međutim, navodi se kako muškarci ipak nisu skloni pretjeranoj raznovrsnosti. Ukoliko je npr. neki miris popularan rijetko će se odlučiti eksperimentirati s nečim potpuno drugačijim. Tako u svakoj državi dominiraju do tri parfema.  Američki muškarci koriste najčešće mirise Acqua di Parma, Dolce & Gabbana Light Blue i Armani  Acqua di Gio. U Francuskoj se odlučuju za francuske parfeme, među kojima su u vrhu Le Male by Jean Paul Gaultier i 1 Million by Paco Rabanne. U Kini su također najpopularniji europski brandovi, Clinique and Dior.

Na kraju zaključuju, kako vjerojatno proizvodi koji se najviše prodaju nisu proizvodi koje muškarci najviše žele, nego da predstavljaju ono što žene kupuju za njih, ali su ipak indikatori najpopularnijih proizvoda za muškarce.


Komentari

Odgovori

*