25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Što NE nositi u ured ovog ljeta

Svake godine ljeto nosi i dilemu što je prikladno nositi u uredu, a što ne. Mnoga poduzeća imaju dosta stroga pravila o tome što nije dozvoljeno, ali ako ipak sami trebate procjenjivati slijede neke smjernice...

Što NE nositi u ured ovog ljeta

Svake godine ljeto nosi i dilemu što je prikladno nositi u uredu,  a što ne. Mnoga poduzeća imaju dosta stroga pravila o tome što nije dozvoljeno, ali ako ipak sami trebate procjenjivati  slijede neke smjernice.

KRATKI ŠORC

–    Šorc ove godine nije u potpunosti  neprikladan za ured kao ranijih godina i mnoga velika poduzeća su ga maknula sa popisa zabranjene ljetne odjeće. Ipak, nemojte nos kratki šorc, neka to više budu kratke hlače bermuda dužine kao što biste nosili suknju.

MINI SUKNJE

–    Mini suknje i haljine nemojte nositi u ured. Ni jedan odjevni predmet koji nosite u ured ne bi trebao biti kraći od  10 cm iznad koljena. S nešto kraćom suknjom se možete izvući zimi kada je nosite  na tajice ili deblje hulahopke, ali ljeti ne, posebno na gole noge. Najkraća dužina koja je prikladna za posao zimi na tajice je dužina do vrhova prstiju spuštene ruke kada stojite uspravno, a ljeti neka bude bar još 5 cm duža od jagodica srednjeg prsta.

JAPANKE

–    Japanke. Japanke nisu prikladna odjeća za ured. One izgledaju vrlo neprofesionalno i previše opušteno.

TREGERAČE

–    Majice s tankim naramenicama  (tregerima, bretelama)  nikad nemojte nositi kao samostalan komad odjeće.  One su dopuštene u kombinacijama ispod sakoa ili veste, ali samostalno nisu odjeća za ured.

TOPOVE BEZ NARAMENICA

–    Isto vrijedi i za majice bez naramenica. One također nisu prikladna odjeća za ured.

TRENIRKA

–    Trenirka nije ni zimi ni ljeti odjeća za ured.

TAJICE U KOMBINACIJI S KRATKIM MAJICAMA

–    Tajice kao samostalan komad odjeće također nisu prikladne za ured. Preko njih biste trebali odjenuti uvijek nešto drugo.