29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Izraelka Michal Negrin otvara svoj prvi konceptualni dućan u Opatiji

Kultna izraelska dizajnerica Michal Negrin 10. lipnja u Hrvatskoj otvara svoj novi concept dućan u Opatiji. Nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika...

Izraelka Michal Negrin otvara svoj prvi konceptualni dućan u Opatiji

Kultna izraelska dizajnerica Michal Negrin 10. lipnja u Hrvatskoj otvara svoj novi concept dućan u Opatiji. Nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika, bit će to još jedna ekskluzivna lokacija na kojoj će poklonici osebujnog neoviktorijanskog stila i dizajnerskog izričaja ove karizmatične dizajnerice pronaći unikatni nakit, odjeću, modne dodatke te dekore za kuću s potpisom Michal Negrin. Nakon što će osobno otvoriti svoj concept dućan u Opatiji, „kraljica romantike“ kako je modni kritičari često nazivaju, Michal Negrin će svaga dan kasnije, 11. lipnja, također prisustvovati otvorenju dućana Divine u Rovinju, gdje će uz ostale brendove također biti zastupljene i njezine kreacije.

Ususret otvorenju svog novog dućana u srcu Opatije, Michal Negrin naglašava da svaki komad svoje nosive umjetnosti kreira prvenstveno za sebe, promišljajući o poruci komada kojeg kreira. „Žene koje vole i kupuju moj nakit i odjeću žele nešto što će slati poruku da su drugačije i posebne bez obzira jesu li u drugom ili sedmom desetljeću života, jesu li Izraelke, Japanke, Amerikanke, Australke, Meksikanke ili pak Europljanke,“ naglašava  karizmatična dizajnerica rodom iz Kibbutzu Naan, a koja je doista tijekom posljednjih dvadesetak godina postala modnom ikonom.  Danas, naime, brojne svjetske zvijezde iz svijeta glazbe i filma  obožavateljke su nakita i modnih dodataka Michal Negrin, posebice Natalie Portman, Demi Moore, Uma Thurman, Alicia Keys, Britney Spears,  Melanie Griffith i mnoge druge.

Sve je počelo 1988. godine kada je Negrin lansirala svoju prvu kolekciju u Tel Avivu, te ubrzo nakon toga sa suprugom Meirom otvorila svoj prvi dućan s potpisom Michal Negrin u poznatoj Shenkin ulici u Tel Avivu. Danas u svijetu postoji 53 concept dućana Michal Negrin. Samo u Izraelu je preko 26 dućana, u SAD-u 7, te  u Japanu 16 dućana. Također, njezini su concept dućani prisutni u Brazilu, Meksiku, Australiji, Tajvanu te Singapuru i Južnoj Africi,  Australiji, Kanadi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji. Neki od dućana u svjetskim metropolama nalaze se na prestižnim adresama kao što je luksuzna robna kuća Harrods u Londonu, Madison Avenue u New Yorku te Caesar’s Palace u Las Vegasu. U Europi je prisutna u Rimu, Londonu, Pragu, Parizu, Madridu, Sofiji, Moskvi i Petrogradu.

U Hrvatskoj je do sada otvoreno pet concept dućana Michal Negrin, u Zagrebu u centru Cascade, u Dubrovniku na samom Stradunu, u srcu staroga grada,  u zračnoj luci Dubrovnik, u Splitu u starom gradu, a nizu se 10. lipnja pridružuje i konceptualni dućan Opatiji, s još jednim, novim prodajnim mjestom brendova Michal Negrin u centru Rovinja 11. lipnja 2011.
Inspirirana mješavinom starog i novog s naglašenim kombinacijama boja, Michal Negrin osobno dizajnira svaki komad odjeće i nakita te modnih dodataka i raznih kućnih dekora koji nose njezin  prepoznatljiv modni potpis. U svom radu, Negrin koristi različite tehnike kako bi ostala vjerna svom neo-viktorijanskom i vintage stilu, a njezin su  nakit i odjeća izrađeni isključivo ručno, te nastaju u cijelosti u njezinom studiju i manufakturi u Izraelu. Dok za odjevne predmete često koristi najfinije materijale koji uključuju čipku i svilu,  često ukrašenu Swarovski kristalima,  nakit najčešće izrađuje od mješavine metala s brončanim premazom, također najčešče u kombinaciji sa Swarovski kristalima.

Danas za Michal Negrin radi čak petstotinjak posebno odabranih i obučenih djelatnika, koji svakodnevno, u skladu s vizijom Michal Negrin, oslikavaju i izrađuju odjeću, modne dodatke i nakit s potpisom Negrin.
Bez obzira je li  njezin dućan smješten u New Yorku, Moskvi ili Tokiju, svi concept dućani Michal Negrin svojim interijerom odišu njezinim stilom, uređeni su u duhu  viktorijanskih ženskih odaja s bogatim cvjetnim slikama u mramoru, a svaki je, prije samog otvorenja posjetila i dala svoj osobni touch u završnom uređenju osobno Michal Negrin. Tako će biti i s dućanom u Opatiji!