19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako izgledati starije

Iako je većini danas imperativ, ima situacija u kojima izgledati mlado predstavlja i problem. Kada dođete na novo ili prvo radno mjesto ne želite da vam se obraćaju kao svojoj djeci...

Kako izgledati starije?!

Iako je većini danas imperativ, ima situacija u kojima izgledati mlado predstavlja i problem. Kada dođete na novo ili prvo radno mjesto ne želite da vam se obraćaju kao svojoj djeci. Također, ukoliko ste u stalnim poslovnim kontaktima i ne želite da vas podcjenjuju zbog godina. Stoga, evo nekoliko savjeta kako izgledati starije nego što jeste:

U odijevanju izaberite mirnije boje, u nijansama sive, smeđe, bež, crne, a moderne ili jake boje koristite samo za detalje. Ako je odijelo tamno košulja može biti malo drugačija, u trendi boji ili s uzorkom.

Ako nosite suknje, neka to budu ženstvene, uske suknje, različitih dužina. Izbjegavajte one s volanima, volumenom, čak i kad su u modi. Također izaberite odijelo i košulju radije nego t-shirt ili džemper.

Nosite ženstvene cipele, salonke, s višim petama, izbjegavajte balerinke, zaobljene cipele kao i jakih i izražajnih boja.

Što se tiče šminke – ako se ne šminkate vrijeme je da počnete, ili da se šminkate malo više nego do sada. Imajte na umu da svjetlije i jasnije boje  pomlađuju, a tamnije vas čine starijima. Za dan nemojte koristiti tamno sivu ili tamno plavu, nego neku drugu, ali tamniju nijansu. Nikako nemojte koristiti ružičaste tonove.

Kosa bi trebala biti raspuštena, eventualno skupljena u nizak rep, ili u pundži, a svakako izbjegavajte visoke repove i pletenice.

Nakit može proći samo ako je decentan i neutralan ili veliki nakit u neutralnim bojama.