24 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Želite li izgledati mlađe odijevajte se u skladu s godinama – Kako to postići?

U želji da izgledaju što mlađe odrasle žene često znaju kopirati modu namijenjenu teenagerima, te na taj način izgledaju smiješno ili još gore – starije nego što jesu...

Želite li izgledati mlađe odijevajte se u skladu s godinama

U želji da izgledaju što mlađe odrasle žene često znaju kopirati modu namijenjenu teenagerima, te na taj način izgledaju smiješno ili još gore – starije nego što jesu.

„Što ste stariji to biste trebali težiti sofisticiranijem izgledu“, kaže Charla Krupp, autorica bestselera „Kako ne izgledati staro“. Ona kaže da želite li izgledati mlađima nego što jeste da biste trebali razmišljati o Jackie O., a ne Britney.

Izgled žene u pedesetim

Ali, da također odijevanje u skladu sa svojim godinama ne znači ni da se trebate odijevati poput svoje majke. Žene u pedesetim godinama mogu izgledati odlično i gotovo jednako kao u dvadesetim što su izgledala, ali ako obrate pažnju na odabir odjeće i njeguju stil prikladan za svoje godine, što znači da će isticati ono najbolje na sebi, a prekrivati nedostatke. Nikako ne smijete forsirati ono što vam je dobro pristajalo u dvadesetim, ako želite dobar izgled u pedesetim.

U četrdesetim, pedesetim i šezdesetim od vas se još uvijek očekuje da slijedite trendove, ali trik je u tome da prepoznate koji trendovi su prikladni za vaše godine, a koje trebate preskočiti.

Izbjegavajte:

–         Šorc – Da, Madonna ima 50 i još uvijek nosi vruće hlačice, ali budimo realni, vi niste Madonna. Pokazivanje koljena kako starite trebalo biti sve rjeđe. Koljena se boraju i dodaju godine vašem tijelu.

–         Poderane traperice – One apsolutno nemaju mjesta u vašem ormaru ukoliko ste prekoračili pedesetu. Jeans hlače i dalje mogu biti sastavni dio vaše garderobe, ali one moraju  biti čvrstog tkanja i jednoličnih boja. Poderane traperice na ženama srednjih godina djeluju neugledno, kao da ste zaglavili u vremenu. Ako ih naprosto obožavate birajte traperice s uzorkom ili postavljene poderane traperice, one koje imaj zakrpe ili nešto slično.

–         Tajice u boji – Bijele, ružičaste, crvene i plave, bolje je ostaviti ipak za teenagerice. Ukoliko baš želite nositi tajice odlučite se za crne ili eventualno neku drugu tamnu boju poput tamno plave ili smeđe.

–         Dječje kragnice – Iako ih neke žene obožavaju, trebate ih izbjegavati. Ovdje vrijedi pravilo manje je više. Birajte što jednostavnije i profinjenije kragne na košuljama.

–         Ukoliko imate dobro tijelo nema ništa loše u tome da nosite gol trbuh, ali na plaži ili bazenu. Bilo gdje drugo, na odjeću koja ga otkriva, zaboravite.