28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Glatka kosa u 3 koraka i moderne frizure poznatih za ravnu kosu

Glatka kosa ponovno vraća u modu.Na zvijezdama, koje su predvodnice trendova, uočeno je smanjenje volumena, te glatka i ravna kosa.

Glatka kosa u 3 koraka

Posljednjih godina mnogi su prihvatili prirodnu teksturu svoje kose, a sada se pojavljuje želja da se održi prirodna tekstura, ali zdravijeg i poboljšanog izgleda.

Prema najavama stilista ovo ljeto trebalo je biti ljeto za isprobavanje dramatičnih promjena frizura, međutim, najčešće smo viđali, i na zvijezdama i na ulici oko sebe dugu kosu, bilo valovitu ili ravnu. Uočena je tek manja promjena gdje je naglasak s volumena prebačen na teksturu. U fokusu je njegovana, svilena i zdrava kosa.

Ipak, i dok se mnogi vesele povratku ovog trenda, za žene koje imaju prirodno valovitu kosu, ravnanje kose nije lagano. Kako to ipak postići?

Iako glačalo za kosu nije omiljeni frizerski pribor, za glatku frizuru u kućnoj radinosti, je nužno.

Korak 1. – Nakon pranja i sušenja koristite glačalo kako biste izravnali kosu od korijena do vrhova. Ako vam je kosa prirodno ravna, smanjite temperaturu, kako je ne biste nepotrebno oštećivali.

Korak 2. – Nanesite balzam za ravnanje, a ako vam je kosa prirodno kovrčava možda ćete morati upotrijebiti i gel za glatku i ravnu kosu kako se ne bi raširila u kratkom roku. Nakon balzama možete brzinski ponoviti glačanje.

Korak 3. – Hidratacija. Ako primijetite tijekom dana da vam se neki pramen izvija, protrljajte balzam na dlanovima i prođite kroz kosu.

Ispod su najnovije frizure poznatih s glatkom ravnom kosom:

Moderne frizure za ravnu kosu

I prošlog ljeta bila je moderna glatka i ravna kosa, ali u odnosu na najnovije frizure iznad primijetit ćete da su frizure iznad sjajnije i odaju njegovaniji dojam.