19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Koktel haljine za svadbu – glavni trendovi sezone 2022.

Sezona vjenčanja znači i razmišljanje o novim svečanim haljinama. Za svadbe kada gosti nisu bliska rodbina, niti kuma haljine će rjeđe biti duge svečane haljine, te češće kraće svečane haljine. No, i koktel haljine mogu biti duže, no u tom slučaju su nešto zaigranije od klasičnih svečanih haljina. Koktel haljine ove sezone mogu biti jednobojne, ali i s različitim uzorcima. Od boja dominiraju pastelne nijanse, ali i jake boje poput žute, ružičaste, te smaragdna, tamno plava, ali su moderne i crne haljine.
Koktel haljine za svadbu
Mac Duggal

Koktel haljine za svadbu – glavni trendovi sezone 2022.

Sezona vjenčanja znači i razmišljanje o novim svečanim haljinama. Za svadbe kada gosti nisu bliska rodbina, niti kuma haljine će rjeđe biti duge svečane haljine, te češće kraće svečane haljine. No, i koktel haljine mogu biti duže, no u tom slučaju su nešto zaigranije od klasičnih svečanih haljina.

Koktel haljine ove sezone mogu biti jednobojne, ali i s različitim uzorcima. Od boja dominiraju pastelne nijanse, ali i jake boje poput žute, ružičaste, te smaragdna, tamno plava, ali su moderne i crne haljine.

Kratke i srednje dužine haljine mogu biti od satena, čipke, lepršavih materijala, ali i od sjajnih i šljokičastih materijala koji su poseban hit ove sezone.

S obzirom na razne krojeve, kao i moderan širok spktar boja i uzoraka ne bi trebalo biti teško pronaći idealnu haljinu. Pri izboru se može uzeti u obzir i oblik tijela, kako bi haljina isticala prednosti a prikrivala nedostatke. Više o izboru haljine prema tipu tijela: Haljina prema tipu tijela – kako prekriti nedostatke – Moda (covermagazin.com)

Moderne su uske haljine, ali i haljine naglašenih suknji, odnosno donjeg dijela, haljine s volanima, kao i haljine na jedno rame. Plisirani donji dio haljine je i ove sezone u trendu. Mašne na haljinama su vrlo čest detalj. Također, osim haljina na jedno rame moderne su haljine spuštenih narmaenica, kao i haljine s naglašenim naramenicama ili rukavima. Rukavi čak i oni skroz kratki ove sezone su više modni detalj nego zaista rukav.

Čipka je bezvremenski materijal za svečanije situacije, tako je i ove sezone prisutna na koktel haljinama, ovisno o kroju i boji može se prilagoditi situaciji, ali ni ove sezone čipka nije manje prisutna nego proteklih sezona.

Midi koktel haljine za svadbu

Srednja dužina koktel haljina za svadbu odgovara skoro svim dobnim skupinama, elegantne su, ali i zanimljive. Midi dužina može varirati te krajnju dužinu prilagodite obliku tijela. Ovakve haljine su odličan izbor za svadbe.

Uske koktel haljine za svadbu

Uske haljine su jedan od elegantnih modela koji je većinu sezona prisutan, iako je nekad popularniji, a nekad ipak u drugom planu. Ove sezone ako želite modernu koktel haljinu za svadbu možete izabrati haljinu od sjajnih materijala, na jedno rame, ali moderni su i drugi krojevi.

Koktel haljine za svadbu od sjajnih materijala

Sjaj je ove sezone posebno moderan, pa tako i haljine od ovih materijala svih dužina. Može se raditi o laminiranim materijalima, perlama, šljokicama… nije bitno što sjaji, bitno je da sjaji.

Crvene koktel haljine za svadbu

Crvena boja je univerzalna, te skoro da nema sezone kada nije moderna.

Crne koktel haljine za svadbu

Iako se ponekad raspravlja o tome da li su crne haljine prikladne za svadbe, one su mnogima omiljeni izbor. Moderne crne koktel haljine ove sezone su i dugi i kratki rukav, a moderne su i one na jedno rame.

Plave koktel haljine za svadbu

Koktel haljine za svadbu bez naramenica

Koktel haljine za svadbu na jedno rame

Koktel haljine za svadbu s volanima

Vezano: