18 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Prekrasne maturalne haljine za svaki stil

Haljine za maturalnu večer su uvijek poseban izazov budući da se radi o jedinstvenoj prilici u životu. Uz to specifičan je izbor budući da su haljine za maturalnu večer spoj elegancije, ali i zaigranosti. Te su haljine istovremeno svečane, elegantne, ali i moderne, lepršave i mladenačke. Svečane haljine za maturalnu večer su elegantne i posebne, svečane haljine koje se mogu odjenuti u nekim drugim svečanim prigodama.

Prekrasne maturalne haljine za svaki stil

Haljine za maturalnu večer su uvijek poseban izazov budući da se radi o jedinstvenom događaju u životu. Uz to specifičan je izbor budući da su haljine za maturalnu večer spoj elegancije i zaigranosti. Maturalne haljine su istovremeno svečane, elegantne, ali i moderne, lepršave i mladenačke.

Haljine za maturalnu večer moderne su različitih dužina, od kratkih do dugih haljina, te od svečanih haljina s volanima, čipkom, mnoštvom detalja, do haljina jednostavnog kroja. Ove sezone dominiraju ili kraće ili duge svečane haljine, dok su midi haljine nešto manje zastupljene, iako ih ima, no, tada se ističu modernom bojom ili nekim drugim elementima.

Moderni su duboki V izrez, ali ravni drugi izrezi s naglašenim naramenicama, kao i haljine spuštenih naramenica ili bez naramenica.

Volani, rese, perle, samo su neki od ukrasa koji su ove sezone prisutni na svečanim haljinama.

Trendovi maturalnih haljina

Odličan spoj kao i različite trendove maturalnih haljina predstavljene su u kolekciji Elisabetta Franchi. Ova kolekcija nudi različite stilove modernih haljina koji se mogu prilagoditi osobnosti. U kolekciji branda obuhvaćeni su mnogi od trendova koji su zastupljeni kod brojnih brandova.

Ono što se ove sezone ističe u kolekciji svečanih haljina su pastelne boje, kratke svečane te duge svečane haljine, kao i čipka te til i laminirani materijali sa šljokicama, perlama i slično.

Moderne kratke maturalne haljine

Moderne kratke maturalne haljine ove sezone variraju od romantičnih do elegantnih. Volani, perle, rese su samo neki od detalja koji se ističu na ovim haljinama.

Moderne duge maturalne haljine

Duge haljine su neizostavne u svečanoj modi, te skoro nema sezone kada duge haljine nisu moderne. Moderne duge haljine za maturalnu variraju od romantičnih do haljina jasnih linija.

Pastelne nijanse svečanih haljina su ove sezone među najčešćim.

Moderne boje ove sezone variraju od jakih do neutralnih. Moderne su ružičasta, plava, crna… Od spektra modernih boja izaberite onu koja odgovara tenu, boji kose, ali i u kojoj se dobro osjećate. Isti stil haljine može u različitim modernim bojama izgledati potpuno drugačije.

No, skoro svi modeli modernih haljina prisutni su i u popularnoj bijeloj ili crnoj.

Haljine u ljubičastoj boji mogu biti u različitim nijansama, s volanima, ili s naglašenim sjajem. Uz bok ljubičastoj su i plave haljine, koje su često s primjesama drugih boja.

Dvobojne haljine

Iako ove sezone dominiraju svečane haljine u jednoj boji, ističu se krojem, materijalom i detaljima, ni dvobojne haljine nisu zapostavljene.

Sjajne haljine, haljine s perlama

Kao materijali za maturalne haljine ove sezone posebno se ističu čipka i laminirani materijali, s perlicama, šljokicama, sjajem… Ove sezone za svečane haljine vrijedi da sjaja nije nikad previše. Ovakve haljine su već same po sebi upečatljive, te mogu biti odličan izbor za one koji žele nešto jednostavniji kroj, ali istovremeno imati upečatljivu haljinu. iako su ovakvi materijali prisutni i na vrlo kompliciranim krojevima haljina.

Kod izbora haljine za maturalnu uzmite u obzir svoj stil, modne trendove, boje koje vama odgovaraju uz ten, te oblik tijela. Haljina prilagođena tipu tijela istaknut će ono što želite, a više o izboru haljine prema obliku tijela potražite ovdje: