16 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Modni trendovi i odlične kombinacije za jesen 2021 /2022.

Ukoliko tražite ideju što kupiti na sniženjima ili želite unaprijed kupiti...

Modni trendovi i odlične kombinacije za jesen 2021 /2022.

Ukoliko tražite ideju što kupiti na sniženjima ili želite unaprijed kupiti modernu odjeću kako biste jesen dočekali spremni donosimo nekoliko odličnih lookova koji mogu poslužiti kao inspiracija za kreiranje stila ove jeseni i zime.

Jesen pred nama je zaigrana, omogućuje brojne kombinacije iako se više kombinira sa stilovima i krojevima odjeće nego samim bojama. Neutralne i pastelne boje dominiraju, te su među najupečatljivijim lookovima oni koji su potpuno u neutralnim bojama. No, unatoč tome moda ove jeseni omogućuje pokazivanje osobnosti i prilagođavanje mode osobnim kako potrebama tako i željama.

Što se tiče hlača one ove jeseni su moderne u različitim varijantama, od uskih do onih širih i dužih. Široke hlače ove sezone mogu biti različitih dužina, do sredine listova ali i skroz duge. Ono što se već primjećivalo prošle sezone, a ove se nastavlja je da su sve modernije skroz duge hlače. One su bilo moderne prije deset ili petnaest godina, a sada se ponovno vraćaju u modu. To su hlače dužine do poda, pa čak i malo duže od toga te se pomalo „vuku” po podu.

Majice, džemperi i košulje su i ove sezone šire, ne trebate tražiti gornji dio odjeće koji savršeno prijanja uz tijelo, nego one koji ležerno padaju, pomalo su oversized, a potom ih remenjem i drugom odjećom prilagođavate sebi. Moderne kombinacije su kada su oba dijela u sličnim bojama i nadopunjuju se, ali i u kontrastnim bojama.

Kožna odjeća iako je moderna već nekoliko sezona, i ove jeseni je hit. Kožne hlače i dalje su moderne, ali i haljine, suknje i jakne.

Suknje variraju u dužinama, no midi dužina za jesen i zimu jedan od glavnih trendova.

Boje koje dominiraju ove sezone su raznolike. Od klasičnih boja za jesen i zimu tamnih, crne, smeđe do žute, zelene, bež, pastelne nijanse nastavljaju dominaciju i kroz jesen i zimu.

Jakne generalno variraju u dužinama te su za jesen moderne kako kratke jakne tako i duži baloneri i kaputi.

Spoj širokih hlača i širih džempera ili košulja je jedan od zanimljivih trendova. Povratak širokog remena je također upečatljiv i omogućava različite kombinacije od istih odjevnih predmeta.

Casual i sportski look se ove jeseni približavaju i isprepliću. Sportska odjeća se može kombinirati sa drugim stvarima kao i obućom na petu. Ležeran look je ove sezone zanimljiv, maštovit te pruža raznolike mogućnosti kako kombiniranja tako i pokazivanja osobnosti.

U poslovnom odijevanju ove sezone naglasak je na raznovrsnosti. Nakon home officea i ležernog stila, u poslovnu modu se nije vratio strogi stil odjevanja, nego zanimljive kombinacije koje omogućavaju kombiniranje i prilagođavanje. Traperice i sako su ove sezone zanimljiva kombinacija, kao i hlače do koljena u kombinaciji sa sakoom. Ovo su odlične kombinacije za one koji žele nešto novo i traže inspiraciju za novi stil ove jeseni. Odmicanje od klasičnih hlača i povratak na hlače do koljena kao i hlače koje su skroz duge ove sezone dodaju na raznovrsnosti. Moderni sakoi ove sezone su jasnih linija, jednobojni, ali i oni s uzorkom ili koji su kombinacija više boja, ili više materijala.

Zanimljiva modna jesen omogućava pokazivanje osobnosti, ali se istovremeno odmiče od ustaljenih stilova uz istovremeni povratak u modu od prije dvadeset godina.

Traperice se i ove sezone nose u svim varijantama od dnevnih do poslovnih. Moderne su različite nijanse, dok su srednje plave među najupečatljivijima. Uske traperice su neizostavne skoro svake sezone pa tako i ove jeseni, dok će ove sezone dodatno popularne biti traperice s ravnim širokim nogavicama.