25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

5 prekrasnih žena s preko 50 godina koje trebate pratiti za inspiraciju s frizurom i odjećom

5 prekrasnih žena s preko 50 godina koje trebate pratiti za inspiraciju s frizurom i odjećom

Kako starimo mijenja se naše tijelo, lice, kosa, ali i životni stil. Ono što nam je nekad bilo presudno u životu postaje minorno, a druge stvari nam postaju krucijalne. Međutim, htjeli ili ne naši nas modni odabiri, frizura i odjeća uvijek obilježavaju. Možda ste i kroz raniju dob se naslušali raznoraznih pravila, te vam ona odzvanjaju u glavi, a to vas sprječava da očuvate dobar stil.

Ispod je 5 prekrasnih žena preko 50 godina koje imaju izvrstan i osebujan stil, a niže još neke savjete koje možete primijenili kako biste svoj vlastiti stil istančali. Bilo za odabir odjeće ili frizure.

Iako, ne treba slijepo slijediti pravila, jer ćete zaglaviti u dosadi i bez stila, ponekad je potrebno i poslušati neka kako biste se ohrabrili na neke neočekivane kombinacije.

  • Traper – Za traper je jeko bitno da bude moderan. Možda su vam uske traperice uvijek stajale najbolje, ali ako nisu u trendu nećete izgledati dobro. Za moderan izgled uvijek po sezoni kupite bar jedne nove traperice.
  • Obuća – Mnoge žene će se iznenaditi kada shvate da balerinke nisu bile u modi nekoliko godina. Ponekad je teško shvatiti da tenisice idu na svečane haljine i sve slične kombinacije. Za dobar stil, jako je bitno odustati od ranije naučenih pravila. Slobodno obujte papuče na čarape, cipele na bose noge ili bijele čarape na tamne tenisice…
  • Bijela odjeća – Žene preko 50 ne vole bijelu odjeću jer su svjesne koliko nosi rizika da je zaprljate. Ali opustite se. Ništa strašno se neće desiti i ako se zaprljate, a s bijelom odjećom možete izgledati tako svježe i dobro da je prava šteta ne nositi je. Sandale s punim potpeticama, bijele traperice i ljetna tunika kombinacija su koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zamijenite bijele traperice crnim tajicama i dobit ćete prosječnu “mama” kombinaciju.
  • Grudnjak – S vremenom je jako teško pronaći pravi grudnjak, ali je ključna stvar dobrog izgleda. Razmislite o push-up opcijama, čak i ako su vam neudobne. Bar za neke važnije događaje kada želite izgledati posebno dobro.
  • Jakne – Crna je opet najsigurnija opcija, ali dakako i najdosadnija. Ni jedna žena ne može izgledati posebno atraktivno u crnoj pernatoj jakni, jer takvu nosi 90 posto žena. Da bi se vidjelo da imate stila treba vam više boje i hrabrosti.
  • Crna olovka suknja – Za razliku od sve druge crne odjeće koja je dosadna i prosječna, crna olovka suknja će svaki look podići na viši nivo. Nevažno o duljini suknje, ovo je odjevni predmet koji trebate maksimalno iskoristiti u raznoraznim kombinacijama… na ravne buce zimi, ljeti na papuče ili tenisice. Za večer na sandale s punim potpeticama ili svečane sandale.
  • Haljine – Haljine su omiljeni odjevni predmet svake žene zbog svoje jednostavnosti, ali s haljinom se u dnevnim kombinacijama nećete proslaviti. Baš zbog toga što su najzahvalniji za nošenje i kombiniranje su i najdosadniji odjevni predmet. Ako želite biti žena sa stilom, sama haljina nije dovoljna, bez obzira koliko efektnu haljinu odabrali. Uz dobru haljinu uvijek vam trebaju i dobri dodaci koji će istaknuti vaš stil.
  • Frizure – Dobra frizura je frizura koja vam pristaje neovisno o dobi. Ne žele sve žene koje žele izgledati dobro, izgledati i mlađe, ali ako vam je to cilj tada birajte lepršave frizure. Uzmite u obzir kako ravna kratka kosa uvijek dodaje koju godinu, dok lepršava kosa i valovi pomlađuju. Postupno šišane frizure i frizure u slojevima dodaju razigranost kosi i čine da se kosa doima zdravije, a time i mlađe. Dobra opcija su i šiške. Šiške su brzo rješenje za veliku promjenu. KAda želite da se vidi da ste promijenili izgled i da okrećete novo stilsko poglavlje u životu odrežite šiške. Frizure sa šiškama, ali i s pramenovima koji uokviruju lice odlično pristaju svim dobnim skupinama, pa s njima izgledate dobno neutralno, a samim tim ako ste preko 50 mlađahnije.