29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Osnovna pravila žena s puno stila

Stil u modnom smislu se odnosi na osobni način na koji se neka osoba izražava odjećom. Stil je bezvremenski, te osoba koja ima stila može, ali ni ne mora slijediti modne trendove, ali je uvijek vrijedna svome izražavanju kroz odjeću. Stil podrazumijeva osjećaj za vlastito izražavanje kroz odjeću, a ne jednostavno slijeđenje trendova.

Osnovna pravila žena s puno stila

Ponekad nije dovoljno kupiti i nositi odjevni predmet koji je moderan da bi izgledali dobro. Zapravo, to nikad nije dovoljno.

Evo nekih pravila kako zadržati svoj stil, a opet biti u trendu:

–         Odjeću modernizirajte u malim količinama. Novi trendi detalj će izgledati osobnije, a vi s više stila ukoliko ga uklopite u ono što već imate.

–         Ako za neki dio odjeće mislite da ste prestari, onda vjerojatno i jeste.

     Odjenite se prikladno svojim godinama. Za sve dobne skupine postoji moderna   odjeća. Nećete izgledati bolje ako kupite onu za puno mlađe ili starije bez obzira         koliko to na nekom drugom izgledalo dobro, ili koliko bilo moderno.

–         Nemojte kupovati nekvalitetne i loše stvari samo zato što su na rasprodaji ili jeftine.

–         Ako imate strogo definiran stil, nemojte se ustručavati probati nove stvari. Bar u malim količinama. Djelovat će osvježavajuće!

–         Bez obzira kakvi bili modni trendovi, poslovni look treba ostati poslovan. Sexy izgled, prozirne stvari i slično nisu za ured!

–         Nemojte se truditi izgledati kao da ste sišli s naslovnice, ni one ne izgledaju tako u privatnom životu.

–         Obucite što vam se sviđa i u čemu se osjećate dobro. Bez obzira da li se radi o ultra modernim stvarima ili onima kakve nosite već sto godina. Odjeća je tu za vas, a ne vi za nju!ž

Kako definirati vlastiti stil

Također, ne možete imati dobar stil ako nemate vlastiti odjevni stil i ako mu niste vjerni. Dobar izgled podrazumijevati biti vjeran svome stilu. Ali što ako ne znate koji je vaš stil? Možete ga otkriti ili razviti. Osobni stil možete razviti tražeći inspiraciju u modi i eksperimentirajući s modom.

Stil u modnom smislu se odnosi na osobni način na koji se neka osoba izražava odjećom. Stil je bezvremenski, te osoba koja ima stila može, ali ni ne mora slijediti modne trendove, ali je uvijek vrijedna svome izražavanju kroz odjeću. Stil podrazumijeva osjećaj za vlastito izražavanje kroz odjeću, a ne jednostavno slijeđenje trendova.

Vlastiti stil nećete otkriti u trenutku kada poželite, ali postoje strategije koje vam mogu pomoći da ga postupno shvatite. Možete najprije pogledati u vlastiti ormar. Razmislite o odjeći koja vas čini sretnima. Pogledajte omiljene komade u ormaru. Usredotočite se na njih i razmislite zbog čega vam se najviše sviđaju. Pokušajte primijetiti što je zajedničko vašim omiljenim komadima odjeće.

Još jedan od načina ne koje možete otkriti vlastiti modni stil je da tražite inspiraciju. Započnite s članovima obitelji i prijateljima kojima se divite. Odvojite malo vremena i promatrajte kako se vaši prijatelji ili poznate osobe koje pratite odijevaju. Uočite kako se odijevaju u posebnim prilikama. Ako postoji neka poznata osoba ili influencer čijem se stilu divite, u njihovoj odjeći tražite inspiraciju. Naučite razlikovati detalje i prepoznati različite stilove.

Od komada koji vam se najviše sviđaju kreirajte svoju temeljnu odjeću, koju ćete stalno iznova kupovati, a modernim komadima nadopunjavati. One komade odjeće koji su vam izvrsni zadržite i oko njih temeljite svoju garderobu. Ti komadi mogu biti jednostavni, ali mogu biti i spektakularni. Važno je da vam se sviđaju i da se u njima kad god ih odjenete osjećate dobro.

Kada izgradite temeljnu kolekciju moderan izgled ćete održavati modernim pojedinim komadima koje ćete kombinirati uz ono za što ste procijenili da je baš u vašem stilu i da se u tome dobro osjećate neovisno o modi. Bez dobrog osjećaja u odjeći i zadovoljstva vlastitim odabirima odjeće nema dobrog stila. Osobni stil je uvijek igra između onoga što najviše volite i mode, onoga što je trenutno u top trendu.