25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

30 svečanih haljina popularnih marki – H&M, C&A i Zara

Tri najpopularnija brenda među mlađom populacijom svake sezone predstavljaju svoju modu za svečane prilike. Svečane haljine variraju od elegantnih večernjih haljina, haljina za svadbe i slične svečanosti, do haljina koje se mogu koristiti za bilo kakve prigode, od šetnje gradom i izlaska na večeru. Ovo su haljine u kojima će mnoge djevojke zablistati, no haljine ovih brandova mogu biti odličan izbor za žene svih generacije.

30 svečanih haljina popularnih marki – H&M, C&A i Zara

Tri najpopularnija brenda među mlađom populacijom svake sezone predstavljaju svoju modu za svečane prilike. Svečane haljine variraju od elegantnih večernjih haljina, haljina za svadbe i slične svečanosti, do haljina koje se mogu koristiti za bilo kakve prigode, od šetnje gradom i izlaska na večeru.

Ovo su haljine u kojima će mnoge djevojke zablistati, no haljine ovih brandova mogu biti odličan izbor za žene svih generacije.

H&M svečane haljine za 2023 / 2024.

H&M predstavi svake sezone zanimljive haljine koje se mogu odjenuti u različitim svečanim prilikama i prilagoditi za brojne situacije, te je tako bilo i ove godine. H&M svečane haljine često se mogu prilagoditi promjenom obuće u dnevne haljine, te odlično idu kako na visoke potpetice tako i na tenisice.

C&A svečane haljine

C&A svečane haljine ove sezone variraju od kraćih do dugih. Prisutni su prozračni materijali, čipka, svila, saten… Boje su pretežno pastelne, uz klasičnu bijelu i crnu.

 Zara svečane haljine

Zara haljine se kreću u širokom rasponu nijansi i krojeva, ali većina haljina je prilično dojmljiva i neće proći nezapaženo.

Izbor svečane haljine

Svečane haljine je uvijek potrebno prilagoditi mjestu na koje idete i društvu u kojem ćete se kretati. Također vodite računa o prostoru, da li je u njemu hladno, vruće, kakvi su klimatizacijski uvjeti budući da je bitno da vam u haljinu koju izaberete bude ugodno.

Ukoliko vam treba nešto preko haljine, odmah razmislite kod izbora haljine što možete odjenuti preko. Vrlo često se može desiti da je haljina odlična i da osobi zaista dobro stoji, no, loš odabir nečeg preko haljine može pokvariti dojam. Stoga u startu bi bilo bolje birati haljinu koja ima adekvatne rukave ili da nešto na nju preko dobro odgovara.

Isti problem se može pojaviti i ljeti i zimi. Ljeti ako na početku ide u prostor koji zahtjeva da ste više odjeveni, a zimi ako je na početku večeri hladno u prostoru, te dok se ne zagrije prostor i atmosfera, teško se može sjediti u haljini na tregere.

Posebno je to na početku događaja čest slučaj, a upravo tada se stvori prvi dojam o izgledu.

Slično je i s izborom materijala. Zimi je uvijek bolje birati malo toplije ili deblje materijale od onih ljetnih. Bez obzira ako je haljina bez rukava, ali ako je od toplijeg materijala, ljeti će biti neprikladna, odnosno može vam u njoj biti vruće.

Dobra haljina bi trebala odgovarati vašem tipu tijela, biti moderna, odgovarati vam bojom, ali i biti prikladna situaciji za koju ste ju kupili. Nisu iste haljine prikladne za sve svečane prilike, a čak niti za iste prilike, kada se te prilike odvijaju u različitim prostorima i s različitim društvom.

Iako većini neki tip haljine stoji bolje, a neki lošije, uzmite u obzir da se krojevi i materijali svečanih haljina mijenjaju. Možda vama neki kroj svečane haljine stoji odlično, ali budite otvoreni i za druge modele, posebno ako je model koji vam dobro stoji bio model od prije nekoliko godina.

Ne, to ne znači da je potrebno izabrati baš jedan određeni stil moderne svečane haljine, ali od više modernih trendova potražite neki koji vama odgovara.

Trendovi svečanih haljina se mijenjaju, te da bi haljina bila moderna i da biste u njoj dobro izgledali, ne treba ostati dosljedan predugo vremena istom modelu haljina.

Neke svečane haljine su prikladne samo za svečane prilike i teško se mogu odjenuti u ostalim situacijama, dok mnoge se mogu kombinirati s drugačijim cipelama ili čak i tenisicama za brojne druge situacije.

Ukoliko ste tip osobe koja ne preferira izrazito svečane haljine, možete se odlučiti za neku jednostavniju koju ćete upotpuniti svečanim cipelama, torbicom, nakitom.

Vezano: