29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Vjerovanja i običaji koji sugeriraju što obući za doček Nove godine

S ulaskom u prosinac, većina djevojaka počinje razmišljati o mjestu gdje će slaviti Novu godinu, jer većinu klubova i evenata potrebno je rezervirati unaprijed, ali i sebi postavljati neizbježno pitanje, što obući za novogodišnji tulum.

Vjerovanja i običaji koji sugeriraju što odjenuti za doček Nove godine

Bez obzira što planirali za doček Nove godine, neke stvari možete uzeti u obzir.

Za doček Nove godine svakako trebate izgledati najbolje što možete, nikako ne može proći bez nove odjeće, ali kakvu odjeću izabrati?

Neizostavno je crveno rublje – crveno seksipilno rublje trebalo bi vam osigurati sreću u ljubavi u narednoj godini, a pronalazak ljubavi ako je nemate.

–  Ako već imate ljubav svog života, ili vam ona trenutno nije prioritet, za doček nosite žuto rublje – kaže se kako ono garantira sreću i prosperitet u sljedećoj godini.

– Ono što odjenete preko  rublja determinira kakav ćete stil imati u sljedećoj godini.  Zbog toga svi biraju glamuroznu odjeću kako bi im i sljedeća cijela godina bila glamurozna.

– Novu godinu trebali biste dočekati u nečemu novom, to navodno povećava vaše šanse da ćete dobiti puno toga novog u sljedećoj godini.

Osim pravila vezanih uz odjeću važno je još da sredite financije, očistite dom i složite ormare, za svjež i prosperitetan uzlazak u novu godinu.

Ako vam treba dodatna inspiracija što obući za Novu godinu pročitajte članak:

40 novogodišnjih haljina prema prigodi i mjestu na koje idete 

U nekim krajevima svijeta postoje različite tradicije i vjerovanja vezano uz ulazak u novu godinu, pa tako je popularna španjolska tradicija, gdje jedu grožđe točno u ponoć, po jedno zrno sa svakim otkucajem zvona. Vjeruju da ako ne pojedete u pravom trenutku grožđe, ako ih pojedete previše ili premalo kako to donosi lošu sreću. Treba pojesti točno 12 zrna grožđa za 12 sretnih mjeseci pred sobom.

Za razliku od europljanja koji nose crveno rublje za sreću u novoj godini u Brazilu postoji tradicija nošenja bijele odjeće, koja simbolizira čiste i nevine mjesece pred osobom.

U nekim krajevima Italije osobe bacaju stare sitnice kroz prozor, obično neki komad porculana iz rasparenog servisa posuđa, a to simbolizira opraštanje s onim beskorisnim, i pravljenje prostora za nove i svježe početke.

Želite li privući sreću u sljedećoj godini na način kako to Kinezi rade, tada pripremite neko jelo od leće. Prema tradiciji u nekim krajevima Kine jedete li leću u trenucima kada sat otkucava ponoć ili bar na novogodišnjoj večeri, privući ćete prosperitet i sreću.

I na kraju prije dočeka Nove godine sve očistite. Ovo nije običaj vezan uze neki posebni kraj svijeta, nego Feng Shui savjet koji kaže da ćete oslobađanjem se od nepotrebne gomile stvari napraviti prostora za nove i ljepše stvari. Na taj način se ustajala energija čisti i potiče cirkulacija nove i svježe energije. Ovo nema samo utemeljenje u Feng Shuiu nego je povezano i s običajima u našim krajevima, gdje se pred Božić i Novu godinu radi generalno čišćenje. Pa nekoliko dan pred Novu godinu, uzmite vreće za smeće, košare za pospremanje, te krpu u ruku i sve očistite. Vidjet ćete koliku magiju uredan dom nosi.

Jedna od najboljih stvari kod dočeka Nove godine je planiranje. Kod dočeka Nove godine ne radi se samo o tome gdje ste i što ste odjenuli, nego je bitan i proces planiranja i odlučivanja, vezano uz ovo posebno slavlje. Kada planirate što ćete obući za doček nove godine, znate da je to outfit koji ćete imati posljednji na sebi u ovoj godini i prvi u kojem ćete biti u novoj godini. Zbog toga ako postoji prilika oko koje se vrijedi potruditi oko odabira odjeće, tada je to doček Nove godine.

Za odabir dobre odjeće jako je bitno gdje ćete provesti svoju večer, jer nećete se isto odjenuti za proslavu u obiteljskoj atmosferi ili proslavu u klubu, ali još jedna stvar koju trebate uzeti u obzir je koliko želite zabljesnuti i želite li ovu večer učiniti posebnom. Ukoliko još uvijek nemate ideju gdje ćete biti za doček, a želite unaprijed isplanirati look odličan je odabira haljina srednje dužine. Bez obzira u kojem ste filmu, gdje živite i gdje ćete na doček, haljina srednje dužine, posebno ako je crna je nepogrešiv odabir. Kasnije ćete odlučiti kakav ćete nakit i obuću dodati, ovisno o lokaciji dočeka.