28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Sve je spremno za Dreft Fashion Weeka Zagreb koji se održava sljedeći tjedan

Dreft Fashion Weeka Zagreb 20.-23.11. u Hypo Centru

Sve je spremno za Dreft Fashion Weeka Zagreb koji se održava sljedeći tjedan

U Gold Classu Cinestara u Zagrebu održano je predstavljanje svih dizajnera te svih aktivnosti povodom nadolazećeg Dreft Fashion Weeka Zagreb koji će se održati sljedeći tjedan od 20.-23.11. u Hypo Centru.

_MG_5590

_MG_5531

_MG_5488

_MG_5469

Ove sezone čeka nas uzbudljiv program, kako domaćih tako i stranih kolekcija, za sljedeće proljeće/ljeto koji je najavila direktorica Dreft Fashion Weeka Zagreb, Sarah Josipović. Prema njenim riječima, čekaju nas četiri uzbudljiva revijalna modna dana prepuna zanimljivih modnih iznenađenja.

_MG_5542

_MG_5540

_MG_5555Dreft Fashion Week Zagreb otvara se revijom S.dressa, popularne domaće modne kuće za kojom luduju sve domaće fashionistice, a čija je autorica Lana Biondić. Unatoč tome što glavne adute čuva za kraj, Lana je otkrila kako je jako uzbuđena što će svoj brand po prvi puta predstaviti upravo na Dreft Fashion Weeku Zagreb te da priprema pravi spektakl za pamćenje: “Prikazati ću kolekciju za nadolazeće proljeće/ljeto 2014 pod imenom ‘silhouette & decolletes’ koja je nastavak dosadašnjih kolekcija bon-ton chic haljina, a uz tu kolekciju, inaugurirat ću i dva pod-branda: S.body koji obuhvaća kolekciju pretežito bez-šavnog ultra shape donjeg rublja te S.beach, također veliku novost u našem programu koja se bazira na izrazito fashion kolekciji kupaćih kostima i beach-weara općenito. Treća poslastica u S.dress novostima, nova je kolekcija S.defile koju razvijam za zapadna tržišta Europe, kao i SAD-a gdje su vrlo duge i sexy haljine mog branda apsolutno traženi hit, posebice od kada se za njega interesiraju filmske glumice i poznate ličnosti s izrazitom potrebom za takvim dress-code-om.

_MG_5605

Svoje revije na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku Zagreb predstaviti će i dizajnerica Simone Manojlović koja je otkrila kako je nakon školovanja u Milanu svoju novu kolekciju došla predstaviti na DFWZ-u gdje je i započela njena karijera i gdje se osjeća kao kod kuće. Po prvi put ikada svoju će reviju održati i prošlosezonske pobjednice Dreft Next Generation natječaja, Mirjam Krajina i Ana-Marija Kralj koje u budućnosti planiraju nastupati pod brandom Kralj&Krajina, a koje su priznale da su vrlo uzbuđene povodom svoje prve revije. Iggy Popović otkrio je kako ove sezone svojom kolekcijom slavi 20 godina svoje modne marke Iggy čime nas vraća u legendarne osamdesete.

_MG_5575

Dizajnerica Natalija Smogor ove će se sezone predstaviti sa senzualnom i elegantnom ženskom kolekcijom, a tu je i povratnica Artiđana koja ove sezone nastupa s Kristinom Fazinić koja radi torbe pod nazivom Bags by Kristina. Artiđana je najavila kako se u novoj kolekciji kao i uvijek poigrava dekontrukcijom i najavljuje još jednu zanimljivu avangardnu priču. Njena kolegica, kreativna Splićanka Ana Kujundžić za dekonstrukciju već se specijalizirala, a Dubrovčanka Zjena Glamočaninin u ovoj kolekciji inspirirana je umjetnošću.

Dreft Fashion Weeka Zagreb 20.-23.11. u Hypo Centru

Zločesti dečko modne scene, Toni Rico o svojoj kolekciji rekao je samo da ga je inspirirala država koja je u kurcu, dok je njegova kolegica Ivana Popović otkrila kako je moda zanima samo kao nešto što istražuje s aspekta umjetnosti i čemu pristupa kao i svojim skulpturama.

Dreft Fashion Weeka Zagreb 20.-23.11. u Hypo CentruPo prvi puta, na DFWZ-u predstaviti će se i Marija Cvitanović koja se krije iza modnog branda Marka, a koja će svojom revijom zatvoriti ovosezonsko izdanje Dreft Fashion Weeka Zagreb. Marija je najavila i zaokret u svojoj trećoj kolekciji te izjavila kako su je za kolekciju inspirale njezine sestre: “S obzirom da nas tri sestre imamo potpuno različite stilove, poželjela stvoriti haljine koje bi nosila svaka od nas tri, pritom ne odustajući od onog najvažnijeg, ženstvenosti.”

Direktorica DFWZ-a, Sarah Josipović najavila je i strane goste koji su redom poznata dizajnerska modna imena koja svoje kolekcije predstavljaju na Londonskom i Pariškom tjednu mode, a odijevaju zvijezde poput Beyonce, Lady Gage i Alicie Keys. Tako će zagrebačku modnu scenu svojim kolekcijama za s/s ‘ 14 obogatiti Georgia Hardinge, dizajnerica čiji se modeli nose i na reviji Victoria Secreta, miljenice Anne Wintour modna marka Hemyca, miljenica Lady Gage Kitty Joseph te popularni londonski urbani brandovi Phannatiq i Tramp in disguise. Posebna zanimljivost u programu je revija londonske modne kuće Zagrepčanke Vjere Viličnik, jedine Hrvatice koja se samostalno predstavila u službenom rasporedu londonskog tjedna mode, a koja će također po prvi puta predstaviti svojoj domaćoj publici s obzirom da svoju modnu kuću razvija u Londonu.