19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kakvu odjeću trebate izbjegavati želite li izgledati mlađe

U želji da izgledaju što mlađe odrasle žene često znaju kopirati modu...
Elle Macpherson, 58 godina

Kakvu odjeću trebate izbjegavati želite li izgledati mlađe

U želji da izgledaju što mlađe odrasle žene često znaju kopirati modu namijenjenu teenagerima, te na taj način izgledaju smiješno ili još gore – starije nego što jesu.

„Što ste stariji to biste trebali težiti sofisticiranijem izgledu“, kaže Charla Krupp, autorica bestselera „Kako ne izgledati staro“. Ona kaže da želite li izgledati mlađima nego što jeste da biste trebali razmišljati o Jackie O., a ne Britney.

Ali, da također odijevanje u skladu sa svojim godinama ne znači ni da se trebate odijevati poput svoje majke.

U  četrdesetim i pedesetim od vas se još uvijek očekuje da slijedite trendove, ali trik je u tome da prepoznate koji trendovi su prikladni za vaše godine, a koje trebate preskočiti.

Izbjegavajte:

–         Kratke hlačice – Da, Elle Macpherson ima 58 i još uvijek nosi vruće hlačice, ali budimo realni, vi niste Elle Macpherson. Pokazivanje koljena kako starite trebalo biti sve rjeđe. Koljena se boraju i dodaju godine vašem tijelu.

–         Poderane traperice – One apsolutno nemaju mjesta u vašem ormaru ukoliko ste prekoračili šezdesetu. Jeans hlače i dalje mogu biti sastavni dio vaše garderobe, ali one moraju  biti čvrstog tkanja i jednoličnih boja.

–         Tajice u boji – Bijele, ružičaste, crvene i plave bolje je ostaviti ipak za teenagerice. Odlučite se za crne ili eventualno neku drugu tamnu boju poput tamno plave ili smeđe.

–         Dječje kragnice – Trebate ih izbjegavati. Ovdje vrijedi pravilo manje je više. Birajte što jednostavnije i profinjenije kragne na košuljama.

–         Ukoliko imate dobro tijelo nema ništa loše u tome da nosite gol trbuh, ali na plaži ili bazenu. Bilo gdje drugo, na odjeću koja ga otkriva, zaboravite.

–         Gladijatorice – Sandale napravljene po uzoru kakve su rimski gladijatori imali svako malo se vraćaju u modu, ali pokušajte izbjegavati one koje su više od gležnja jer ističu naboranu kožu na zglobovima.