20 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Što prirodna boja kose govori o vašem zdravlju

Jeste li znali da prirodna boja kose nudi uvid u vašu mentalnu i fizičku nutrinu.

Što  boja kose govori o vašem zdravlju

Jeste li znali da prirodna boja kose nudi uvid u vašu mentalnu i fizičku nutrinu.

Ako ste plavuša

Žene imaju veće rizike razvoja makularne degeneracije povezane s godinama, bolesti oka koja može izazvati sljepoću, a žene svijetle kose posebno su sklone toj bolesti. Hrana bogata prirodnim izvorima luteina može pomoći da smanjite rizike. Trebali biste svakodnevno pojesti bar jednu porciju zelenog povrća.

Plave žene sklonije su i kožnim oboljenjima. Njihova koža proizvodi manje melanina, prirodnog štita od štetnih sunčevih zraka. Kad god izlazite na sunce dobro zaštitite kožu, a posebno glavu. Uvijek nosite zaštitni faktor, a šešire ako ste izloženi izravnom suncu.

Neka istraživanja pokazuju kako muškarci koji biraju plavuše za djevojke nisu skloni dugoročnom vezanju, pa se u veze upuštajte sporije i gradite odnos korak po korak.

Ako ste brineta

Jeste li znali da prirodna boja kose nudi uvid u vašu mentalnu i fizičku nutrinu.

Čuvajte svoju kosu. Velika većina žena s vidljivim ispadanjem kose su brinete. S jedne strane brinetama kosa više ispada, a s druge kada opadne veća količina kose na nekom području kod tamnije kose je to mnogo uočljivije nego kod svijetle. Manjak željeza u krvi doprinosi gubitku kose pa redovito kontrolirajte razinu.

Veći su rizici i za razvoj oboljenja jetre, a istraživanja su pokazala da vitamin C pomaže jetri da ostane u formi. Svaki dan pojedite jednu naranču ili neko drugo voće bogato vitaminom C.

Preferiraju li muškarci više plavuše? Ne, kada se radi o dugoročnoj vezi. Prema najnovijim istraživanjima  muškarci biraju brinete kada se žele skrasiti jer se doimaju pouzdanije i čvršće. Ako ne tražite dugoročnu obvezu pokušajte biti malo spontaniji, učinite prvi korak. Brinete rjeđe imaju dečka, ali njihove veze su dugotrajnije.

Ako ste crvenokosa

Brinite se o svojim ustima i zubima, jer ste jako skloni bolestima desni i zuba. Također, teže podnosite bol u ustima, pa kada idete kod zubara i za manje stvari zatražite anesteziju.

Posebno pripazite na svoje mentalno zdravlje. Jedno istraživanje je pokazalo da crvenokose žene imaju za 90 posto veće šanse razvoja senilnosti od ostatka populacije. Zbog čega? Nije poznato, ali ima veze s genima. Znanstvenici kao preventivnu mjeru savjetuju svakodnevno uzimanje multivitamina koji sadrži folnu kiselinu.

Prema istraživanjima crvenokose žene se najbolje zabavljaju, a neka istraživanja pokazuju kako i vode ljubav najčešće, pa dobro pripazite na svoje spolno zdravlje.