28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Reorganizacija ormara u 5 koraka

Ima li bolji način da dočekate novu sezonu nego dajući svome ormaru svjež početak. Dok se organizacija garderobe može činiti kao previše iscrpljujući zadatak budete li slijedili...

Reorganizacija ormara u 5 koraka

Reorganizacija ormara u 5 koraka

Ima li bolji način da dočekate novu sezonu nego dajući svome ormaru svjež početak. Dok se organizacija garderobe može  činiti kao previše iscrpljujući zadatak budete li slijedili ova pravila, imat ćete funkcionalan ormar s malo truda.

-1- Minimalizirajte nered

Prvi korak je svođenje ormara na osnove. Jedan od velikih problema je previše stvari. Često ormari postaju pretrpani, toliko da više ne možete vizualizirati stvari. Kako biste ormar održali funkcionalnim smanjite broj komada. Pronađite mjesto izvan ormara za modne dodatke, a ono što ne nosite spremite u skladište ili donirajte.

-2- Budite iskreni o tome što nosite

Prosječan komad odjeće ima životni vijek od 5 godina, i to ako je dobre kvalitete. Ako ste kupili neku modernu stvar prije par godina i niste je nosili, šanse su skoro nikakve da ćete to nositi i u buduće.

-3- Slažite odjeću prema sezoni

U ormar stavite ono što trenutno nosite, a izvansezonsku odjeću spremite. Iz ormara izvadite odjeću za koju znate da je nećete nositi sljedećih nekoliko mjeseci. Na taj način u ormaru ćete imati najbolje komade koje je lako kombinirati i nositi.

-4- Organizirajte kategoriju po kategoriju

Najbolje da odaberete npr. hlače pa njih organizirate. Zatim se prebacite na suknje, pa košulje itd. Sporo selekcioniranje omogućit će vam i da utvrdite kvalitetu odjeće, te izbacite ono što je uništeno.

-5- Organizirajte prema boji

Ako organizirate odjeću prema boji imat ćete više opcija za kombiniranje bez da kupujete nove stvari. Također, posložite odjeću od većih prema manjim komadima. Na taj način imat ćete bolju preglednost, a otvorit će vam se neke nove kombinacije koje do tada niste uočavali.