28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Što čini dobar stil i dobar izgled?!

Izgledati dobro ne znači samo obući odjeću...

Što čini dobar stil i dobar izgled?!

Izgledati dobro ne znači samo obući odjeću koja vam se sviđa. Da biste izgledali dobro morate znati što vam dobro stoji. Radi se o naglašavanju vaših najboljih karakteristika i prekrivanja onoga što ne želite da bude zamjetno.

Ako želite izgledati dobro, za početak se morate pogledati u ogledalo samokritično, utvrditi svoje konture, oblik, proporciju i boju tena.

Nećete izgledati dobro ako nosite ono što vaša prijateljica nosi ili kupite li točno ono što ste vidjeli na lutki u izlogu. Da biste izgledali dobro morate razumjeti svoje tijelo.

Što je najvažnije da naučite o modnom stilu:

– Neka odjeća i modni trendovi jednostavno ne izgledaju dobro na vama.

– Samo zbog toga što se u nečemu ugodno osjećate, ne znači da dobro izgledate.

– Živimo u plitkom svijetu gdje se ljudi prosuđuju prema izgledu. Zbog toga je dojam koji ostavljate jako bitan, bez obzira što vam je to glupo ili vam se ne sviđa ta pomisao.

– Što više to bolje je najveća zabluda kada je u pitanju moda. Kvaliteta uvijek nadmašuje kvantitetu. S tim da se kvaliteta ne odnosi uvijek na kvalitetu i cijenu tkanine. Više se radi o tome koliko neki komad ima vrijednosti za vaš ormar i koliko će se dobro uklopiti u ono što već imate i vaš stil.

Da biste imali dobar stil ne treba vam debela lisnica, tijelo manekenke ili najskuplja odjeća. 5 ključnih elemenata dobrog stila je:

– Prava odjeća za vaš oblik tijela.

– Odjeća u skladu s vašim oblikom lica

– Prave boje

– Solidni garderobni temelji

– Umijeće kombiniranja odjeće.