20 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Hoće li sijedo ikad biti moderno?!

Prava je rijetkost vidjeti ženu u četrdesetim ili pedesetim godinama kako ponosno pokazuje svoje sijede, bez obzira što su sijede viđene kao jedan od ovosezonskih trendova kod poznatih osoba...

Hoće li sijedo ikad biti moderno?!

Prava je rijetkost vidjeti ženu u četrdesetim ili pedesetim godinama kako ponosno pokazuje svoje sijede, bez obzira što su sijede viđene kao jedan od ovosezonskih trendova kod poznatih osoba. Kate Moss, Lady Gaga, Kelly Osbourne, Pink i Pixie Geldof prihvatile su taj trend, ali samo nakratko, tek za nekoliko fotografiranja.

Bivši supermodel Kristen McMenamy fotografirana je za talijanski Vogue sa sijedom kosom, te priznala kako ju je prestala bojiti šest godina prije fotografiranja.

Prema provedenim anketama većina žena prve sijede će vidjeti prije tridesetog rođendana. Prije 18 godina, samo 18 posto žena imalo je sijede u dvadesetim godinama, a za tu promjenu najčešće se okrivljuje stres.

Ipak, bez obzira što ih većina ima, vrlo je neobično vidjeti sijedu ženu. Kada se jednom pojave sredinom ili pred kraj dvadesetih, žena ih boji u prosjeku svakih 6 tjedana.

Nema sumnje da za većinu žena sjeda kosa izgleda loše, ali može izgledati i fantastično ukoliko na nju tako gledate. Ipak, za nošenje sijede kose prije šezdesetih godina treba mnogo hrabrosti. To je vjerojatno zbog toga što se sijeda kosa automatski povezuje sa starošću, a ovih dana nitko ne želi izgledati staro. Naša kultura opsjednuta je mladolikim izgledom i privilegijama koje nosi mladost.

Međutim, ako ste dovoljno hrabri sa sijedom možete izgledati vrlo privlačno, a sebi uštedjeti mnogo brige oko farbanja i izrasta.