28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Izgledajte deset godina mlađe s novom bojom kose

Pokušati održati jednaku boju kose koju ste imali dok ste bili mlađi. Kako starite ton vaše kože se mijenja, kao i tekstura vaše kose, stoga je važno svakih nekoliko godina napraviti makeover kose...

Izgledajte deset godina mlađe s novom bojom kose

-1- Koja je najgora pogreška koju možete napraviti?

Pokušati održati jednaku boju kose koju ste imali dok ste bili mlađi. Kako starite ton vaše kože se mijenja, kao i tekstura vaše kose, stoga je važno svakih nekoliko godina napraviti makeover kose. To ne treba biti dramatična promjena, nego više prilagodba. Nekoliko pramenova može učiniti čuda.

-2- Kako sijeda kosa može izgledati mlađe?

Trik je u tome da na kosi napravite pramenove odgovarajuće boje. Helen Mirren  (na slici iznad) je odličan primjer, jer je njena boja kose savršena. Ako u sijedu kosu dodate svjetlije pramenove, kosa će vam postati blještavija, a time i glamuroznija.

-3- Možete li vratiti svoju prirodnu boju ako vam je 40?

Da, ali morate biti pažljivi da izaberete nježnije nijanse. Najbolji način za povratak prirodne boje kose je da izaberete svoju prirodnu boju, a zatim joj dodate pramenove svjetlije nijanse. Međutim, ako mislite da je to previše posla i teško održavati, tražite nijansiranu boju za kosu koja sama po sebi daje učinak pramenova.

-4- Treba li kosi drugačija njega kako starite?

Sijedu kosu najbolje ćete njegovati bojenjem, šamponima za sjaj i s puno regeneratora. Ali uvijek koristite lagane proizvode, koji vam neće otežati kosu, ali će joj dati dovoljno vlažnosti.

-5- Jesu li boje za kućno bojenje kose dovoljno dobre za prekrivanje sijedih?

Postoje zaista odlični proizvodi za kućno bojenje, pa bi odgovor bio da. Vrlo je važno da kod bojenja kod kuće ne budete previše avanturistički raspoloženi. Budite praktični i jednostavni, a za sve kompliciranije želje posjetite frizera.

-6- Koja boja izgleda najmladolikije?

Plava je najnježnija boja i lijepo pristaje uz gotovo sve tonove kože. Ali plava boja samo je za one žene koje zaista žele biti plavuše i dobro se osjećaju s njom. Ipak, plava ima veliki spektar izbora, pa sigurno ima što i za vaš ukus.

 

-7- Kada mijenjam boju kose, trebam li se šišati?

Ne nužno. Možda bi bilo dobro prvo obojiti kosu, a zatim frizuru prilagoditi promjeni boje.

-8- Treba li se šminka mijenjati s bojom kose?

Ako ste promijenili okvir oko lica, trebali biste biti pažljivi s šminkom. Morat ćete ponovno otkrivati koje vam boje pristaju.

-9- Kako instantno mogu skinuti deset godina?

Sve je u pravoj nijansi boje. Trik je u tome da vam temeljna boja bude što neutralnija, a zatim blistavim pramenovima dobijete veći sjaj. Ako nakon posjeta frizeru nitko vam ne kaže „Sviđa mi se tvoja frizura“ ili boja, to je siguran znak da trebate promijeniti frizera.