20 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Oscar de la Renta haljine

Oscar de la Renta haljine jesen - zima 2011/2012..

Oscar de la Renta haljine

Iako je izjavio da je najbolje biti odjeven tako da se prvo primijeti vas kao osobu pa tek onda haljinu, često se u njegovim haljinama dešava upravo suprotno.

Brand Oscar de la Renta pokriva razna područja, ali jedno od najboljih su svakako večernje haljine. Njegove haljine su vrlo popularne među mladima i zvijezdama.

Za večernje haljine koristi i jake boje poput pink i crvene, ali i plavu, zelenu i ljubičastu.

Upravo u njegovim haljinama se vrlo često poznate osobe pojavljuju na crvenom tepihu. U njegovim kreacijama mogle su se vidjeti Laura Bush, Beyonce, Hillary Clinton, Jacqueline Kennedy Onassis, Barbara Walters, Sarah Jessica Parker…

Oscar de la Renta (rođen 1932) je već s osamnaest godina napustio Dominikansku Republiku kako bi studirao u Madridu. Dok je živio u Španjolskoj zainteresirao se za modni dizajn. Uskoro se preselio u Pariz a potom u New York i dizajnirao za Elizabeth Arden, a nakon toga pokreće vlastitu liniju (1967.god).

1999. godine lansirao je i liniju odjeće za punije osobe, odnosno velike konfekcijske brojeve.
Kako bi upotpunio linije odjeće 2001 Oscar de la Renta predstavlja liniju cipela, torbi i remenja. Nakon toga proširuje se i na druga područja – kozmetiku, naočale, nakit, namještaj…

Za svoj rad Oscar de la Renta je primio mnoge nagrade i priznanja kako u Dominikanskoj Republici tako i u svijetu.

Poznat je kao veliki poklonik umjetnosti, a član je odbora Metropolitan Opere.