25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Tajna vjenčanog vela Meghan Markle

Vjenčanicu je kreirala britanska dizajnerica Claire Waight Keller koja radi za francusku modnu kuću Givenchy. Veo je u kosi pridržavala tijara Queen Mary...

Tajna vjenčanog vela Meghan Markle

Vjenčanje princa Harrya i Meghan Markle je iza nas, neki su pomno pratili, neki preletjeli okom, ali malo tko nije zapazio jednostavnost vjenčanice, ali i raskoš vela koji je imala Meghan Markle.

Vjenčanicu je  kreirala britanska dizajnerica Claire Waight Keller koja radi za francusku modnu kuću Givenchy.  Veo je u kosi pridržavala tijara Queen Mary.

Meghan Markle je izrazila želju da na svom velu ima 53 države Commonwealtha kako bi joj se na neki simboličan način svi pridružili u ceremoniji. Dizajnerica je odlučila kako će to izvesti tako da na velu budu ručno izvezeni jedinstveni cvjetovi tih zemalja u jedinstvenu cvjetnu kompoziciju.  Na ovaj način Meghan je iskazala svoje zadovoljstvo i odala čast tome što ju je kraljica proglasila mladom ambasadoricom Commonwealtha.

Sve ovo čuvano je strogom tajnom do 12h, na dan vjenčanja, dok Meghan nije ušla u crkvu.

Kažu kako je potrošeno mnogo vremena u istraživanje flore svake od država članica, jer je trebalo izabrati cvijet koji je svojstven za određenu državu.

Veo je 5 metara dug i napravljen od svile. Svaki cvijet je trodimenzionalni, a kažu kako su radnici utrošili sate i sate ručnog rada za ovaj delikatni posao vezenja cvijeća, s tim da su prali ruke svakih 30 minuta kako bi veo ostao čist.

Uz cvijeće  Commonwealtha Meghan je odabrala i dva svoja omiljena cvijeta, jedan koji raste u blizini kraljevske palače, te još jedan koji je svojstven za Kaliforniju gdje je Meghan Markle rođena i odrasla.