29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Moderne čizmice za jesen – zimu 2022. – top 10 trendova –

Ove sezone moda je vrlo proizvoljna i kada je obuća u pitanju nosivo je sve što vam se sviđa, od gležnjača do visokih čizama koje sežu do pola bedra...

Moderne čizmice za jesen – zimu 2022. – top 10 trendova –

Ove sezone moda je vrlo proizvoljna i kada je obuća u pitanju nosivo je sve što vam se sviđa, od gležnjača do visokih čizama koje sežu do pola bedra.

Međutim, ipak postoje osnovne smjernice u modi, a ovo je 10 najpopularnijih trendova koje smo viđali na dizajnerskoj obući za jesen – zimu 2022. , a posebno čizmama.

1- Čizmice klasičnog izgleda salonki

TOM FORD

Tanka potpetica i vrhovi čizama u blagi špic možda su najpopularniji tip čizama za jesen 2021 / zimu 2022. Iako salonke možemo viđati i sa iznimno visokim potpeticama, kod modernih čizama ove sezone se preferira umjerena potpetica prema manjoj.

2- Metalik uzorak

Dolce&Gabbana

Metalik uzorak obično je vrlo popularan u prosincu u predblagdanskom raspoloženju, ali ove godine ćemo ga nositi cijele sezone. Moderni su metalik detalji, ali i cijele čizme u zlatnoj ili srebrnoj boji.

3- Gumenjače

JW Anderson

Gumenjače već desetak godina nosimo u kišnim jesenskim danima, ali zbog njihove praktičnosti i udobnosti dizajneri su odlučili ugoditi ženama te su gumenjače postale neizostavne čizme za bilo koju priliku. Rade se pliće za manje kišne dane, futrane za snježne dane, ekscentrične za privlačenje pažnje… U svakom slučaju dobre gumenjače ili čak nekoliko pari ove sezone popravit će vaš stil.

4- Čizme nalik na tenisice

Ron White

Tenisice visokog potplata i kvalitetnih nepropusnim materijala vrlo su popularne. Ovo je također jedan dobrodošao trend, koji najavljuje eru udobnosti u modnom smislu.

5- Animal print

Fendi

Moderne su čizmice animal uzorka, a posebno su moderni uzorci krokodilske kože i zmijske.

-6- Kaubojski stil

Santoni

Casual ili poslovne, ovakve čizme su za svaku priliku. Nisu to više čizme pravi kaubojski stil, nego elegantan i prilagođen gradu.

GOLDEN GOOSE

-7- S debelim potplatom i vojnički stil čizama

Dolce&Gabbana
VALENTINO GARAVANI

Pomalo militarističkog izgleda, a opet ženstvene, odgovaraju za većinu prilika, a posebno u dnevnim lookovima.

STELLA MCCARTNEY

-8- Visoke čizme koje se nabiru na listovima

PARIS TEXAS

Opušten stil, a prikladan za sve prilike. Bez obzira da li birate na visoku ili nisku, tanku ili deblju potpeticu, ovakve čizme su jako moderne.

-9- Čizme do ili iznad koljena

Čizme do ispod koljena jako su popularne, posebno ako ćete ih kombinirati na suknje ili uske hlače, te će tako doći do izražaja.

Fendi
ZARA

-10- Čizme debelih potpetica i potplata

Christian Louboutin

Čizme debelih potpetica i potplata veliki su trend. Ovaj trend je zanimljiv jer je relativno udoban, a opet dobijete efekt visokih potpetica.

Pročitajte i: