20 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako izgledati odlično u svakoj prilici

Najbolji izgled znači da nosite ono što izgleda dobro na vama...

Kako izgledati odlično u svakoj prilici

Najbolji izgled ne znači i najmoderniji. Najbolji izgled znači da nosite ono što izgleda dobro na vama, te da znate naglasiti svoje adute, bez da izgledate kao žrtva mode ili da se previše trudite.

Kako postići da izgledate odlično u svakoj prilici?

– Svevremenski, sa stilom i pametno

Temelji garderobe poput crnih hlača, biserne ogrlice, bijele košulje su osnove i odličnog izgleda. Ne trebate imati pun ormar odjeće, nego nekoliko komada koje možete kombinirati, koji vam odlično stoje i u kojima se dobro osjećate.

– Ženstvenost

Povežite se sa svojom ženstvenom i razigranom stranom. Flertujte kroz odjeću i osjećajte se seksi.

– Osobnost

Usudite se odjeći dati svoj osobni potpis i različite aspekte svog raspoloženja, te životnog stila koji vodite, bez obzira što časopisi i modne piste sugeriraju. Kroz odjeću budite osoba kakva želite biti. Ipak, pripazite da ne zapnete  u nekom razdoblju, nije dobro ignorirati modne trendove. Da biste izgledali odlično morate ih uvijek znati, ali ih trebate pratiti kritičnim okom, te birati iz njih samo ono što vam se sviđa.

– Riskirajte, ali nemojte pretjerivati.

– Nemojte se ustručavati nositi uočljive boje i velike modne dodatke.

– Neka vaš ormar bude balansiran miks chic, klasične, moderne i sezonske odjeće.

– Nemojte nositi zimsku odjeću ljeti, jer time ne pokazujete osobnost, nego da se ne razumijete ni u tkanine, ni prirodu.

– Nemojte nositi dječje ukrase za kosu, ni haljinice, bez obzira što neke zvijezde to rade.

– Nemojte se pred ozbiljnim ljudima, roditeljima i rođacima odijevati vulgarno.

– Ako vam se nešto ne sviđa, nemojte to nositi bez obzira na trendove, ukoliko vam se nešto sviđa to nosite bez obzira na trendove.

– Manje je više. Ako niste sigurni je li neki komad previše, tada ga nemojte odjenuti.

– Težite kvaliteti. Riječi „jeftino“ i „dobro“ rijetko stoje zajedno. To ne znači da trebate kupovati samo najskuplje komade, nego da trebate pronaći optimum između cijene i kvalitete. Kupite nešto jeftinije, kako biste imali novaca za nešto skuplje.

– Nemojte nositi staru odjeću koja se vratila u modu. Ta odjeća se nije vratila u modu, nego slična. Sigurno postoje neki sitni detalji koji kvare dojam, iako vi ih možda ne primjećujete.

– Nemojte kopirati ono što vidite na zvijezdama, nego kod njih tražite inspiraciju. Ta odjeća je prilagođena njihovom stilu i njima stoji dobro, ne vama.

– Ako ne biste nikad obukli ono što vidite na reviji nekog dizajnera, to je sasvim normalno. Revija je umjetnička izložba na kojoj dizajneri pokazuju svoje umjetničko-kreativne sposobnosti, ali možete vidjeti u kojem smjeru se kreću trendovi i izabrati komade koji bi se uklopili u vaš stil.

– Ne možete reći, da vam se ne sviđa ovogodišnja moda. Svake sezone toliko dizajnera pokaže mnoštvo svojih modela, da se sigurno može naći dovoljno toga da osvježite svoj look, a da i da dalje ostanete svoji.

– Ukusi se razlikuju. Nemojte očekivati kako će se vaša odjeća svima svidjeti.

– Neke stvari se ne vide, ali primjećuju. Izaberite donje rublje koje će posebno istaknuti vaše atribute.

– Stavite naglasak na ključne stvari. Kaže se da su cipele i srce jedine slabe točke žena. Cipele se bar mogu kupiti, pa na njima nemojte štedjeti.

– Na početku i na kraju odijevanja svaki put si postavite pitanje „Gdje idem?!“. Ako odlučite obuti ubojito visoke potpetice na roštiljadu, bez obzira što bi u svakoj drugoj prilici u tim cipelama vaše noge izgledale odlično, na travi ili pijesku ćete u najmanju ruku izgledati nestabilno. Postoji stara poslovica koja kaže da se čovjek hrani kako može, a odijeva prema prilici.