5 razloga da ne razmišljate o modi

5 razloga da ne razmišljate o modi

Biti u trendu i moderan imperativ je mnogih, posebno mladih žena, međutim ni opsesija modom nije dobra. I dok većina žena koristi modu kako bi na najbolji mogući način izrazila svoj stil, mnoge žene u tome pretjeraju. Koje su posljedice?!

-1-  Smanjeno samopouzdanje

Jedan od razloga zbog kojih nije dobro pretjerivati s modom je smanjeno samopouzdanje i iskrivljena percepcija vlastitog tijela. Mnoge žene upadaju u depresiju gledajući kako izgledaju manekenke.

-2- Moda može biti skupa

Ako pratite modu vjerojatno znate koliko koštaju cipele i haljine s potpisom. Opsesija modom može dovesti do velikih dugova, minusa na karticama ili pretjeranog vrednovanja materijalnog.

-3- Moda se mijenja

Nosite li nešto samo zbog toga što je moderno, a da vam uopće ne pristaje, kasnije bi vam moglo biti neugodno kada vidite stare slike.

-4- Biti moderan ne znači imati dobar stil

Mnoge žene misle da ako svake sezone kupuju najnovije kolekcije da to znači i da izgledaju dobro, ali se u tome varaju. Ako imate modernu odjeću to ne znači da imate stila i dobro izgledate. Umjesto da kopirate ono što vam moda diktira radije razvijajte svoj stil.

-5- Sigurno imate pametnijih stvari oko kojih ćete brinuti od mode

Iako je nekim ljudima vrlo bitna, moda je zapravo trivijalna. Svoje vrijeme možete potrošiti mnogo korisnije umjesto traženja najmodernijih krpica. Obrazujte se, učite strane jezike, razvijajte se intelektualno i duhovno, gradite prijateljstva, pomognite beskućnicima, donirajte u dobrotvorne svrhe, uključite se humanitarne akcije, skuhajte ručak, pomognite roditeljima pri čišćenju, učinite bilo što, što će ovaj svijet ili vaše najbliže okruženje učiniti boljim mjestom.

Pronađite način da vam bude ugodno u vlastitoj koži, osjećate se udobno u odjeći koju nosite, uvijek budite uredni, čisti, a moda neka vam bude sporedna stvar koja će vam pomoći da naglasite sve svoje dobre strane i prednosti.


Komentari

Odgovori

*