18 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Palmers slavi 100. godišnjicu

2014. Palmers slavi 100. godišnjicu te obilježava...

Palmers slavi 100. godišnjicu

2014. Palmers slavi 100. godišnjicu te obilježava ovaj vrlo poseban jubilej glamuroznim i zvjezdanim stilom, okrećući se sjajnim svjetlima Hollywooda kao inspiraciji.

palmers-1

100 GODINA ŽENSTVENOSTI

Tijekom posljednjih 100 godina, slika žene dramatično se promijenila. Štoviše, žensko donje rublje – kao najintimniji dio odjeće – usko je povezano s temama kao što su emancipacija, samopouzdanje i ženstven izgled.

Prvi službeni patent za grudnjak također seže u 1914. godinu, kada je prvi put registriran u SAD-u. Sve do danas, grudnjaci su ostali jedni od najvažnijih komada ženske odjeće. Izvorno slavljen kao simbol oslobođenja od tradicionalnog steznika, protiv grudnjaka se protestiralo kratko, ali burno – u revolucionarnim 70-ima postao je najomiljeniji komad donjeg rublja (uključujući i push-up efekt kao tadašnji novitet), dok se danas smatra simbolom ženstvenosti i ujedno je komad donjeg rublja doslovno najbliži ženskim srcima.

palmers-2

Burno 20. stoljeće

Kao brand donjeg rublja, Palmers je odigrao značajnu ulogu u oblikovanju posljednjih, fascinantnih 100 godina: generacije žena u Austriji i Njemačkoj slijedile su različite modne trendove u posljednjim desetljećima. Inovacije u području dizajna, modela i materijala revolucionarizirale su modu donjeg rublja, a Palmers ih je u velikoj mjeri pokretao, reformirao ili značajno odredio.

palmers-3

Tradicija i inovacija

Najlonke, čarape, tajice, samostojeće čarape…konačno su pokazivale ženske noge. Od tada, nebrojeno mnogo inovacija je postalo dijelom popularnih modnih artikala koji su Palmers tijekom jednog stoljeća učinili snažnim brandom. Tada, kao i danas, Palmers je kao vodeći stručnjak za donje rublje nudio širok raspon zavodljivog donjeg rublja s dodatnim asortimanom čarapa, spavaćeg i kućnog programa te osnovno donje rublje za dame i gospodu.