28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Značenje moderne narančaste boje

Narančasta je vrlo moćna boja. Kažu da se smatra bojom koja liječi...

Značenje moderne narančaste boje

Značenje moderne narančaste boje

Narančasto – koraljna boja jedna je od modernijih boja za ovu sezonu. Mnogi dizajneri imali su je u svojim kolekcijama, kao i veliki modni trgovački brandovi koji već na policama imaju odjeću u narančastoj boji.

Ali osim što je moderna narančasta boja će utjecati  na vaše raspoloženje.

Narančasta je vrlo moćna boja. Kažu da se smatra bojom koja liječi. Mana joj je što otvara apetit, ali baš zbog toga joj se pripisuje izdržljivost i vitalnost. Narančasta boja stimulira kreativnost i entuzijazam.

Osobe koje vole narančastu boju obično su pažljive i iskrene.

Narančasta označava i promjenu, pa neke predaje kažu da ako zapalite narančastu svijeću kroz sedam noći kako će se promjena i dogoditi u vašem životu.

Narančasta je zasigurno dinamična boja, a povezuje se s toplinom sunca.

Narančastu odjeću nosite ako:

– Ako osjećate da vrijeme leti
– Da biste postali usredotočeniji
– Da biste povećali kreativnost
– Učinili ozbiljne stvari zabavnijima.

Narančasta boja je spoj energije crvene boje i sreće žute boje, pa se zbog toga povezuje s veseljem, entuzijazmom, srećom, kreativnošću, odlučnošću, privlačnošću, strasti i stimulacijom.

Narančasta boja potiče krvotok i dovod kisika u mozak, pa stimulira mentalnu aktivnost. Posebno je cijene mlađe osobe, pa zbog toga simbolizira i snagu i izdržljivost.

U narančaste boje spada i zlatna, koja daje osjećaj prestiža, blještavila, mudrosti i bogatstva. Zlatna boja često simbolizira visoku kvalitetu.