24 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Animal print za atraktivan izgled

Životinjski uzorak ili animal print u modi je otkako postoji...

animal-print-f

Animal print za atraktivan izgled

Životinjski uzorak ili animal print u modi je otkako postoji i odijevanje jer je u prastara vremena životinjska koža bila  jedina mogućnost za zaštitu tijela od hladnoće. Danas nam više pravo krzno i koža nisu potrebni da bismo se učinkovito zaštitili od hladnoće, ali iz sezone u sezonu žene obožavaju animal print na odjeći, a dizajneri ga predstavljaju u svojim kolekcijama.  Animal print možemo vidjeti u svim dijelovima svijeta, na svim tipovima osoba i dobnim skupinama. Zbog čega?!

Znanstvenici su radili razna istraživanja kako bi otkrili zbog čega se ženama toliko sviđa životinjski uzorak i došli do sasvim jednostavnog odgovora: da bi se lakše svidjele muškarcima.

Životinjski uzorak biraju podsvjesno žene koje žele na jednostavniji način privući pažnju i biti privlačnije. Radi se zapravo o podsvjesnoj manipulaciji tuđim osjećajima. Poznato je istraživanje koje su radili znanstvenici Dutton i Aaron. Oni su proveli jednostavan eksperiment u kojem su muškarci vidjeli istu ženu dok su prelazili preko dva različita mosta. Kada bi prelazili preko stabilnog mosta, ista žena im je izgledala manje atraktivno, nego kada bi prelazili preko nestabilnog mosta u kojem se krila određena doza opasnosti od pada. To je sugeriralo da kada osjete strah javlja se i uzbuđenje, te se muškarcima više svidi na prvi pogled ista žena zbog uzbuđenja koje osjećaju zbog prelaska preko opasnog mosta. Mnoge studije rađene poslije ove, potvrdile su njene zaključke. To bi značilo da su potencijalne partnerice mnogo atraktivnije i seksipilnije ako je prisutna i određena doza straha. Uzbudljiva iskustva čine zaista u muškarčevim očima ženu privlačnijom, pa je veća šansa da će se velike ljubavi na prvi pogled desiti u takvim nekim uvjetima.

Kakve veze ima animal print s tim?!

Svaki put kada čovjek vidi uzorak predatora, npr. uzorak leoparda, pitona ili slično podsvjesno se aktiviraju centri u mozgu koji reguliraju strah. Kada čovjek vidi životinjski uzorak instinktivno se javljaju osjećaji slični pravom strahu i uzbuđenju koje donosi opasnost, a kako je gore navedena studija pokazala u strahu su žene privlačnije. Dakle, ista žena u životinjskom uzorku će biti privlačnija muškarcima nego u primjerice odjeći cvjetnog uzorka.

Daljnje studije su pokazale da ovo ne može djelovati obrnuto. Animal print učinkovit je kada ga nosi žena, ali muškarcima on neće pomoći da ih žene percipiraju privlačnijima. Žena kada osjeti strah, osjeća samo strah, a on se ne transformira u uzbuđenje ili privlačnost.

Za ekstra atraktivan izgled ova sezona je idealna jer je animal print vrlo popularan. Možete ga nositi na modnim dodacima, jaknama, kaputima i na gotovo svim odjevnim predmetima. Ispod izdvajamo neke komade iz najnovijih kolekcija.

animal-print-1
Blugirl

animal-print-2
Versace

animal-print-3
Roberto Cavalli

animal-print-4
Burberry

animal-print-5
Stradivarius

animal-print-6
Luisa Spagnoli