23 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

S.dresshow by Lana Biondić za otvorenje ovosezonskog Fashion Weeka Zagreb

Sretna, uzbuđena i puna pozitivne kreativnosti, Lana Biondić...

S.dresshow by Lana Biondić za otvorenje ovosezonskog Fashion Weeka Zagreb

Sretna, uzbuđena i puna pozitivne kreativnosti, Lana Biondić u velikim je pripremama za svoj prvi S.dresshow koji će otvoriti ovosezonski Dreft Fashion Week Zagreb koji će se održati od 20.-23. studenog u Hypo Centru.

Od prvoga dana, S.dress je već sa svojom prvom kolekcijom napravio tržišni boom u Hrvatskoj i postigao status najpopularnijih haljina, što potvrđuje gotovo svaka sold-out kolekcija.

Unatoč mnogim ponudama za sudjelovanje na hrvatskim modnim događajima, autorica i osnivačica branda  S.dress-a Lana Biondić tek je ove sezone prihvatila poziv za sudjelovanje na Dreft Fashion Weeku Zagreb i to svojom prvom samostalnom revijom koja će i službeno otvoriti DFWZ, kao početkom jedne puno veće međunarodne modne turneje. U organizaciji DFWZ-a, Lana će u ožujku 2014. nastaviti s gostovanjima svojih revija na fashion weekovima u Ateni, Moskvi pa sve do Miamija, što joj je kao uspješnom izvoznom modnom brandu itekako zanimljivo.

O skoroj reviji više nam je otkrila sama Lana: ” S obzirom da je na zahtjevnom tržištu svjetske modne scene, temelj svakog kvalitetnog rada savršenstvo, tek kad sam detaljno posložila cjelokupno poslovanje, mogu se posvetiti i prezentaciji kolekcija. Ova revija je za mene tek šećer na kraju dugotrajnoga puta.Prezentirat ću se po prvi puta i po pravilima modne branše, kolekcijom za spring/summer 2014. ‘Silhouette & Decollete’ (u prodaji od veljače 2014.) u koju ću vas uvesti kroz nekoliko novih modela iz ovogodišnje X-mass Capsule kolekcije koja kreće s prodajom već od 1.12. u Heruc galerijama u Zagrebu i Rijeci i ID concept storeu u Splitu. Pripremam i dvije modne novosti koje držim u tajnosti sve do same revije, jer mora ostati i neki faktor iznenađenja… Ovom revijom izlazim iz uobičajenih kanoa klasične modne revije… U publici će uz obitelj sjediti i moji najbliži prijatelji, javne osobe koje su prigrlile moj modni brand – od Severine, Nine Badrić, Jelene Veljače, Ive Majoli… Nadalje, s nama će biti i S.dress ambasadorice koje su vjerovale u moj uspjeh još od prvoga dana, kao i moji suradnici i prvenstveno S.dress kupci, koji su iskreno zavoljeli moje kreacije. Biti će to jedno sjajno modno i emotivno druženje.

Osim mojih prijatelja, ovu reviju posvećujem i svom najužem teamu proizvođača, konstruktora, agenata jer bez njih S.dress bi bio samo jedan prelijepi san u mojim maštarijama. Ali danas uz silan rad, entuzijazam i trud, to je jedna sjajna i vrlo uspješna izvozna međunarodna stvarnost. Prvenstveno želim pokazati vrhunske haljine, koje svojim savršenim siluetama i dekolteima te čistim linijama stavljaju u prvi plan samu ženu i njenu osobnost. Danas u hrvatskoj modi najčešća pojava je upravo slaba identifikacija brandova, u raznim mixevima svega i svačega, prenatrpanih detaljima… na kraju se više ne možete ni sjetiti osnovnog modela kolekcije. Moja težnja je da kada zatvorite oči i pomislite na S.dress, ono što vam se mora ukazati je savršena vječna haljina koja voli žensko tijelo uz dobar par stiletto-a i široki osmjeh one koja je nosi. Ženu vraćam upravo tamo gdje ona treba biti, senzualna i ženstvena, uz mrvicu provokacije, a u okvirima bon tona i upravo je zato slogan kojim najavljujem S.dresshow: The dress with the best taste (haljina sa najboljim ukusom/okusom).

Lana je posebno uzbuđena jer će njenu reviju iz publike pratiti i njen suprug Dragutin Biondić te Hamed Bangoura, organizatori nekadašnjeg najvećeg modnog spektakla u Hrvatskoj, revije by Estare Culto  koju su nosile tadašnje najpoznatije svjetske manekenke i manekeni poput Karoline Kourkowe, Alek Wek, Velasqueza i Marcusa Schekenberga, a osim njih kako je rekla Lana  u publici će biti i Dalibor Betty, Amar Rešić i svi oni koji su svojedobno pružili hrvatskoj publici pravi modni spektakl čija produkcijska grandioznost i danas oduzima dah. “Tada sam sjedila u publici sa suzama sreće i ponosa, a danas je situacija, iako u sasvim drugim razmjerima, ipak malo drugačija” dodala je.

Casting za S.dresshow već je održan, a na njemu su izabrane samo plavuše o čemu Lana kaže: “Odabrala sam 15 prelijepih mladih djevojaka, svaku sa svojom osobnošću, ali sve od reda plavuše, jer u današnje vrijeme trenda ‘ombre’ tamnjenja kose, nježne blondinke postale su pravi raritet, za kojim osobno uvijek posežem. Imat ćete i priliku vidjeti uživo i čudesnu Alyssu, koja je piste NY Fashion Weeka zamijenila iz ljubavnih razloga zagrebačkim asfaltom gdje sada uz fakultet, svojom ljepotom i jedinstvenom energijom utjelovljuje zadnje dvije S.dress kampanje, rad talentirane fotografkinje Maje Kljajić.”

fashion-week-2

fashion-week-3

fashion-week-4

fashion-week-5

fashion-week-6