24 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Što boja kose govori o vama s modernim idejama za nijansu

Kažu kako boja kose govori mnogo toga o vama. Možda ne vjerujete...

Što boja kose govori o vama

Kažu kako boja kose govori mnogo toga o vama. Možda ne vjerujete u stereotipe, ali vrijedi se informirati.

Ako ste plavuša

Kažu kako su žene s plavom bojom kose samopouzdane, otvorene i zabavne, ali da imaju i svoju vrlo konzervativnu stranu.

Znanstvenici su došli do zaključka kako žene svjetlije kose, bilo prirodne ili umjetne, imaju više samopouzdanja, osjećaju se privlačnijima, te su veće šanse da će plavuša pozvati van muškarca nego brineta.

Cameron Diaz
Katherine Heigl
Elisha Cuthbert
Scarlett Johansson

Ako ste brineta

Brinete su češće konzervativne, ali u sebi imaju pustolovni duh i jaku povezanost sa sadašnjosti.

Kroz muške oči brinete su idealne supruge, savršene majke, ali im muškarci teže prilaze, jer sporije privlače pažnju.

Poznate brinete:

Selena Gomez
Kate Beckinsale
Mila Kunis
Zooey Deschanel

Ako ste crvenokosa

Crvena je najrjeđa boja kose na svijetu, a samo 2 posto populacije ima prirodno crvenu boju kose.

Crvenokose osobe se smatra samopouzdanima, upornima, te osobama koje se ne boje izdvojiti iz mase.

Poznate crvenokose s prekrasnom bojom kose:

Jayma Mays
Christina Hendricks
Jessica Chastain
Julianne Moore

Što znanstvenici kažu o boji kose i karakteru kroz nekoliko neovisnih istraživanja:

Plavuše su agresivnije od brineta

Nakon što su se godinama pričali vicevi o plavušama, nakon novih znanstvenih istraživanja možda ćete se zamisliti prije nego što ispričate novi, bar zbog svoje sigurnosti.

Jedno znanstveno istraživanje otkrilo je kako su plavuše agresivnije i samopouzdanije od brineta, i to, kažu znanstvenici zbog pažnje koju im pridaju muškarci.

Znanstvenici tvrde kako su plavuše navikle primati više pažnje od ostalih žena, jer ih se općenito smatra privlačnijima, te zbog toga lakše dobivaju od njih ono što žele, zbog čega su postale i svojeglavije.

U istraživanju se dodaje kako općenito što se osobe osjećaju posebnije (muškarci prema svojoj moći, a žene zbog izgleda), to su ljuće kada ne mogu ostvariti svoj cilj, odnosno agresivnije u ostvarenju društvenih ciljeva.

Istraživanje kaže kako se to odnosi i na umjetne plavuše, odnosno brinete koje farbaju svoju kosu.

Znanstvenik koji je sudjelovao u istraživanju, Aaron Sell, sa Sveučilišta u Kaliforniji kaže: „Iznenadilo nas je kako se plavuše odnose prema svojim kolegicama. One ni ne shvaćaju da ih muškarci tretiraju kao princeze, te da se muškarci prema njima ponašaju drugačije nego prema drugim ženama. Iz toga proizlazi njihova agresija, posebno prema kolegicama, jer očekuju da ih i one tretiraju na takav način“.

Ipak, u istraživanju se dodaje kako će plavuše bez obzira na agresivnost, rjeđe fizički nasrnuti na suparnika, vjerojatno kako ne bi ugrozile svoj izgled.

Brinete privlače milijardere

I službeno je potvrđeno, ako ste brineta poput Melanie Trump, veća je vjerojatnost da ćete se udati za uspješnog poslovnog čovjeka nego vaša plava prijateljica.

Stručnjaci s LOVE@LYCOS ljubavnog kanala analizirali su boju kose žena stotinjak najbogatijih ljudi na svijetu kako bi otkrili koju boju kose preferiraju prilikom izbora partnerice bogati i uspješni muškarci.

Većina ih je s brinetama. Točnije, 62% milijardera u braku je sa ženama smeđe kose, samo 22% ih je oženjeno plavušama, žene s crnom kosom su na trećem mjestu sa 16 %, dok je udio crvenokosi oženjenih za milijardere gotovo zanemariv.

Plavuše imaju više samopouzdanja!

Odavno se pretpostavlja kako se plavuše više zabavljaju, a sada su znanstvenici pokušali tu teoriju i dokazati.

Tako su došli do zaključka kako žene svjetlije kose, bilo prirodne ili umjetne, imaju više samopouzdanja, osjećaju se privlačnijima, te su veće šanse da će plavuša pozvati van muškarca nego brineta.

Ipak, paralelno istraživanje koje je proveo Mark Sergeant, profesor sa Sveučilišta Nottingham Trent, dovelo je u pitanje isključivost ovih tvrdnji. U njegovoj studiji sudjelovalo je 200 žena, te su odgovarale o svome raspoloženju i samopouzdanju prije i poslije bojenja kose.

Iako su rezultati potvrdili, navedene teze da nakon bojenja u plavo žene imaju više samopouzdanja, utvrđeno je kako je jednako i s bilo kojom drugom bojom, odnosno da svaka značajna promjena boje kose povećava samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim izgledom.

Muškarci lakše prilaze plavušama, a brinete smatraju idealnima

Kažu kako muškarci idealiziraju plavuše, ali čini se kako ta stara pretpostavka više ne drži vodu.

Znanstvenici sa Westminster sveučilišta poslali su sudionice istraživanja u tri noćna kluba u Londonu s kosom obojenom u smeđu, crvenu i plavu, te promatrali koliko im muškaraca prilazi.

Istim djevojkama muškarci su najviše prilazili dok su bile plavuše, ali su ih ocjenjivali najprivlačnijima i najzanimljivijima dok su bile brinete.

Znanstvenici kažu kako ovo istraživanje indicira promjeni u modi, jer se brinete danas idealiziraju na način kako su prije nekoliko desetljeća plavuše.

U šezdesetim i ranim sedamdesetim godinama prošlog stoljeća žene sa smeđom kosom su smatrane idealnima, kasnije u sedamdesetim i osamdesetim plavuše su postale idealne, dok su se sada u modu vratile opet brinete.