16 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Moderne ležerne dnevne haljine za ured

Kada se odijevate za posao vaš cilj bi trebao biti profesionalni i kompetentni izgled, što se često može naći u sukobu s modom. Stil, boja, dužina i kroj haljine trebali bi govoriti o vašim sposobnostima da obavljate onaj posao za koji ste zaduženi...

Moderne ležerne dnevne haljine za ured

Dnevna odjeća, posebno za ured u nekim poduzećima je propisana kodeksom, međutim mnoga druga poduzeća ostavljaju mnogo prostora za osobni ukus i stav prema modi. Kada se odijevate za posao vaš cilj bi trebao biti profesionalni i kompetentni izgled, što se često može naći u sukobu s modom.

Stil, boja, dužina i kroj haljine trebali bi govoriti o vašim sposobnostima da obavljate onaj posao za koji ste zaduženi, pa bi vam profesionalni look trebao biti ispred modernog ili slatkog.  Općenito govoreći, osim ako ne radite u modnoj branši, što je vaš izgled uočljiviji to je manje prikladan za ured.

Ispod su prijedlozi modernih haljina za jesen – zimu 2011/2012, ali to ne znači da su one prikladne i za vaš ured. Ako ne znate kako se odijevati na posao najbolji vodič vam je šefica. Ako vam je šef muško, razmislite o najviše pozicioniranoj ženi u vašem poduzeću. Primijetite kako se ona odijeva i što nosi na posao. Da li nosi uglavnom hlače i odijela? Nosi li uglavnom suknje i košulje? Da li nosi opuštenu odjeću ili jako strogu? Salonke ili cipele s punim potpeticama.

Osnovno pravilo je da nikad ne nosite prekratke haljine bez obzira koliko u vašem poduzeću vladao opušteni stil odijevanja.  Na fatografijama ispod ćete vidjeti nekoliko kraćih haljina, ali za ured umjesto prozirnih hulahopki ispod takvih haljina obucite tajice ili crne hlače ukoliko su košulja stila (zadnje dvije fotografije).

Ako uopće u poduzeću nemate visoko pozicioniranih žena, pratite što muškarci nose. Ako su u odijelima svaki dan, to znači da se i od vas očekuje formalno poslovno odijevanje.

Što nikako ne biste trebali nositi u ured:

– Sve što je previše seksi – prozirnu čipku, tanke tregere, prekratke haljine
– Previše opušteni look – traperice, pamučne majice
– Nagunđan look – previše slojeva, preveliku odjeću, predebele tkanine…